بي بي سي :دانشمندان معتقدند که مراحل اوليه اختلال مغز (آلزايمر) را می توان با يک آزمايش ساده چشم، مشابه آنچه که معمولا برای اندازه گيری فشار چشم و بيماری قند انجام می شود، تشخيص داد.
گروهی از محققان بيمارستان "بريگهام و زنان" شهر بوستون آمريکا، با استفاده از يک دستگاه ليزر، عدسی چشم را برای رديابی علائم اوليه بيماری آلزايمر مورد آزمايش قرار داده است.
اين دستگاه توانسته است پروتئين "بتا - آميلويد"، که در مغز مبتلايان به آلزايمر يافت می شود، را رديابی کند.
اين گروه، که دکتر لی گلداستاين سرپرستی آن را برعهده داشته، به کنفرانسی در اسپانيا گفت که اين آزمايش در مورد موش های آزمايشگاهی موفق بوده است.
در جريان آزمايش ها، تابش کوتاه مدت نور مادون قرمز به چشم چهار موش مبتلا به آلزايمر و چهار موش سالم، با موفقيت نشان داده که کدام يک به اين بيماری مبتلاست.
دکتر گلداستاين و گروه همکارانش پيش بينی می کنند که با اين آزمايش نه تنها مراحل اوليه زوال مغز را می توان تشخيص داد بلکه همچنين سرعت پيشرفت و واکنش افراد به درمان های موجود را می توان اندازه گيری کرد.
در حال حاضر آزمايش ساده ای برای تشخيص اختلال مشاعر وجود ندارد. اين بيماری معمولا بعد از فوت فرد و در جريان تشريح مغز وی معلوم می شود.
ذرات پروتئين آميلويد شبيه نوعی غيرعادی از بيماری آب مرواريد چشم به نظر می رسد. اما علت وجود اين ذرات در عدسی چشم، با بيماری آب مرواريد معمولی - که به دليل سن بالا ايجاد می شود - متفاوت است.
دانشمندان اذعان دارند که پيش از آنکه بتوان از اين آزمايش برای رديابی بيماری آلزايمر استفاده کرد، تحققيات گسترده تری بايد صورت بگيرد.
دوشنبه، مرداد ۰۲، ۱۳۸۵
چشم گويای بروز اولين مراحل بيماری آلزايمر
ارسالي از سوي knowclub در ۵/۰۲/۱۳۸۵ ۰۲:۵۹:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
یکشنبه، مرداد ۰۱، ۱۳۸۵
چرا كودكان در مسافرت خسته مي شوند ؟
ارسالي از سوي knowclub در ۵/۰۱/۱۳۸۵ ۱۰:۲۶:۰۰ قبلازظهر 0 بحث تکميلي
تاثیر فقر در پیری زودرس
ارسالي از سوي knowclub در ۵/۰۱/۱۳۸۵ ۱۰:۲۰:۰۰ قبلازظهر 0 بحث تکميلي
وب سايت آلوده با ظاهري كاملا شبيه وب سايت "گوگل" كاربران را فريب ميدهد
به گزارش سايت اينترنتي "پيسيورلد"، شركت ارائهدهنده خدمات امنيت اينترنتي "سرف كنترل" اعلام كرد در حمله اينترنتي جديد از نوع "فيشينگ"، يك ايميل به صندق پست الكترونيك كاربران وارد ميشود كه در آن يك لينك اينترنتي در ظاهر به سوي وب سايت گوگل، قرار داده شدهاست.
به گفته كارشناسان، اين لينك حتي آدرس صحيح وب سايت ويژه دانلود نوارابزار "گوگل" را نمايش داده و كاربران را به راحتي فريب ميدهد.
پس از كليك كردن كاربر روي اين لينك آلوده، وب سايتي فريبنده با ظاهري مشابه وب سايت "گوگل" باز شده كه اين وب سايت يك تروجان مخرب به نام "رنكي.اف دبليو"( (Ranky.FWدر رايانه كاربران نصب ميكند.
تروجان "رنكي.اف دبليو" نيز پس از نصب شدن، رايانه را بدون آگاهي كاربر كاملا در اختيار هكر طراح وب سايت آلوده قرار داده و به عبارتي رايانه را "زامبي" ميكند.
كارشناسان شركت "سرف كنترل" اعلام كردند هرچند در گذشته برخي وب سايتهاي آلوده براي فريب كاربران بخشهايي از ويژگيهاي ظاهري وب سايتهاي معروف و مورد اطمينان را تقليد ميكردند اما اين نخستين باري است كه در يك حمله از نوع "فيشينگ"، وب سايت آلوده با جزييات كامل و عينا مشابه يك وب سايت مورد اطمينان، طراحي شدهاست.
به علاوه ايميل حاوي اين لينك نيز خود را فرستاده شده از سوي شركت "گوگل" معرفي ميكند و بيش از پيش اطمينان كاربران را جلب ميكند.
كارشناسان امنيتي همواره كاربران را از باز كردن ايميلهاي مشكوك و به ويژه كليك كردن روي لينكها و يا فايلهاي ضميمه به همراه آنها برحذر داشتهاند.
ارسالي از سوي knowclub در ۵/۰۱/۱۳۸۵ ۱۰:۱۲:۰۰ قبلازظهر 0 بحث تکميلي
چهارشنبه، تیر ۲۸، ۱۳۸۵
پرواز هواپيما با باترى قلمى
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۲۸/۱۳۸۵ ۰۲:۵۷:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
كشف DNA ۴۰۰ هزار ساله
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۲۸/۱۳۸۵ ۰۲:۵۳:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
براى نوزادان خود كتاب بخوانيد
ايسكانيوز: مطالعات اخير نشان مى دهد والدين مى بايست كتاب خواندن را براى كودكان خود از سنين بسيار پايين - حتى الامكان از سن ۱۴ماهگى- آغاز كنند. محققان با زير نظر گرفتن يك سرى از كودكان اسپانيايى و انگليسى زبان كه اغلب به خانواده هاى كم درآمد تعلق داشتند دريافتند كسانى كه والدينشان از سنين بسيار كم برايشان كتاب خوانده بودند، از مهارت هاى گفتارى و درك بالاترى برخوردار بودند. طى يك سرى آزمايش هاى كنترل شده دانشمندان به بررسى تاثيرات مطالعه و خواندن كتاب بر روى كودكان زير سه سال پرداختند، اغلب اين كودكان كه به گروه هاى سنى ۱۴ ، ۲۴ و ۳۶ماهه تعلق داشتند در خانواده هاى كم درآمد زندگى مى كردند. در اين طرح ۲۵۰۰ خانواده شركت كرده بودند. نتايج حاكى از آن بود، والدينى كه خواندن براى كودكانشان را از سنين ۱۲ تا ۱۴ماهگى آغاز كرده بودند كودكانشان باهوش تر و از توانايى هاى گفتارى بهترى برخوردار بودند.
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۲۸/۱۳۸۵ ۰۲:۴۶:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
یکشنبه، تیر ۲۵، ۱۳۸۵
نقش زبان مادری در درک ریاضیات
بر اساس مطالعات جدید زبان مادری تاثیر مستقیم و تعیین کننده ای بر توانایی بشر در حل مسایل ریاضی دارد.
عکس برداری ها و نمونه برداری هایی که از مغز افراد به عمل آمده نشان می دهد که مثلا چینی زبان ها توانایی بیشتری از انگلیسی زبان ها در تجسم اعداد و عملیات ذهنی در زمان انجام محاسبات ریاضی دارند.
این تحقیقات نشان می دهند زبان مادری بر راه حلی هایی که افراد برای حل مسایل ریاضی انتخاب می کنند تاثیر می گذارد.
این یافته ها می تواند به مدرسین ریاضی کمک کند تا بهترین روش را برای آموزش ریاضیات به دانش آموزان در میان فرهنگ های مختلف شناسایی کنند.
کمپانی های تکنولوژی در آمریکا به تازگی دریافته اند که دانش آموزان کشورشان از دانش آموزان چینی و ژاپنی در مهارت های محاسباتی کندتر عمل می کنند و این مساله به شدت آنها را نگران کرده است.
استفاده از وسایلی نظیر چرتکه در بسیاری از کشورهای آسیایی دانش آموزان را تشویق می کند تا بتوانند اعداد را به راحتی در مغز خود تجسم نمایند و از اینرو محاسبات ریاضی را با سرعت عمل بیشتری انجام دهند.
کارشناسان معتقدند که این مطالعات دلایل و پی آمدهای تفاوت چگونگی انجام محاسبات ریاضی مغز افراد در فرهنگهای مختلف دنیا را شناسایی کرده و دانشمندان را به این فکر انداخته تا به دنبال راهکارهایی برای بکارگیری از قدرت تصویری و تجسمی مغز در آموزش علوم مختلف باشند.
منبع : سايت فريا
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۲۵/۱۳۸۵ ۰۳:۱۳:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
سهشنبه، تیر ۲۰، ۱۳۸۵
فريا :دانشمندان طی یک آزمایش عجیب، برای دسته ای از مورچگان کفش هایی که پاهای آنها را بلند می کرد تهیه کردند و رفتار حرکتی آنها را بررسی کردند، نتیجه بیانگر این نکته بود که این حیوانات برای اندازه گیری مسافت های مختلف و جهت یابی، قدم هایشان را می شمرند.
محققین بر این باورند مورچه های صحرایی از نوری که از ستارگان در آسمان شب تابیده می شود، به عنوان کلیدی جهت بازگشت به لانه هایشان استفاده می کنند، اما هنوز در این مورد که مورچه ها چگونه قادر به اندازه گیری دقیق فاصله ها هستند، شک و شبهه فراوان وجود دارد.
در آزمایش فوق، دانشمندان برای پاهای تعدادی از مورچگان کفشهای بلند و برای برخی دیگر کفشهای کوتاه تهیه کردند.
در ادامه، ابتدا دسته ای از مورچه ها با پاهای خودشان از لانه به سمت یک ماده غذایی حرکت کردند، سپس در راه برگشت آنها را با کفشهایی که پاهای آنها را بلند یا کوتاه کرده بود به طرف لانه شان راهی کردند.
نتیجه کار این بود : مورچه ها فاصله ده متری بازگشت به لانه ها را گم کرده و از مسیر اصلی منحرف شدند.
اما زمانی که آزمایشی مشابه با دسته ای از مورچه ها که پاهای معمولی داشتندتکرار شد، آنها به سرعت و سهولت به مقصد رسیدند.
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۲۰/۱۳۸۵ ۰۳:۱۹:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
سفر به سرزمين ارواح
۲۰۰۶. www.Physicsweb.org,Jun
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۲۰/۱۳۸۵ ۰۳:۱۳:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
محققان به كشف جديدى براى مبارزه با ايدز دست يافتند
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۲۰/۱۳۸۵ ۰۳:۰۶:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
۲۹ هزار سال قدمت انسان در مازندران
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۲۰/۱۳۸۵ ۰۳:۰۲:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
چهارشنبه، تیر ۱۴، ۱۳۸۵
نخستين تلاش ها برای رديابی 'امواج' جاذبه آغاز شد
يک تيم آلمانی/بريتانيايی آشکارساز عظيم امواج گرانشی موسوم "GEO 600" را در يک حالت فعال رصدی قرار داده است.
آزمايشگاه هانوور سعی دارد امواج بسيار ريز ايجاد شده در بافت فضا-زمان که حاصل سقوط سياهچاله ها به درون يکديگر يا انفجار ستاره های عظيم است را رديابی کند.
در صورت موفقيت اين آزمايش ها، نظريه های بنيادی فيزيک تاييد خواهد شد و دريچه تازه ای به روی جهان گشوده می شود تا دانشمندان بتوانند به مطالعه نخستين لحظات خلقت بپردازند.
"ژئو 600" به موازات يک پروژه آمريکايی موسوم به "ليگو" (Laser Interferometer Gravitational Wave Observatory) فعاليت می کند.
به علاوه ممکن است يک آزمايشگاه ايتاليايی نيز ظرف يک سال آينده در جستجوی اين امواج به اين دو ملحق شود.
برای تصديق قطعی رديابی امواج جاذبه لازم است حداقل دو آزمايشگاه مجهز به اين ابزارهای فوق العاده حساس وقوع آن را به طور همزمان ثبت کنند.
به علاوه يک رصدخانه فضايی که قادر به ديدن انفجارهای اشعه گاما است به طور جداگانه اين حادثه را تاييد خواهد کرد. دانشمندان انتظار دارند که رويدادهای شديد کيهانی که منجر به توليد امواج گرانشی می شوند با انتشار اشعه گاما همراه باشند.
پروفسور کارستن دنزمن، سرپرست مرکز بين المللی فيزيک گرانشی که به طور مشترک توسط انجمن ماکس پلانک و دانشگاه هانوور اداره می شود گفت: "اگر در دو ماه آينده ابرنواختری (سوپرنووا) در همسايگی ما روی دهد، شانس ما برای آشکارسازی و اندازه گيری امواج گرانشی حاصل از آن نسبتا زياد خواهد بود."
وی افزود: "نخستين گام به سوی اخترشناسی امواج گرانشی برداشته شده است."
پژوهشگران کاملا مطمئن هستند که اکنون فن آوری لازم برای رديابی امواج گرانشی را دارند.
رصدخانه هايی مانند ژئو 600 اشعه ليزر را در طول تونل های بسيار بلند منعکس می کنند به اين اميد که تلاطم های بی نهايت کوچک ناشی از امواج گرانشی را هنگام عبور آنها از زمين تشخيص دهند.
برخلاف امواج الکترومغناطيسی، امواج گرانشی خيلی خيلی ضعيف هستند. اگر چنين موجی از زمين رد شود، فضای خود را در يک بعد کش می دهد درحالی که آن را در يک بعد ديگر فشرده می کند؛ اما اين تغييرات بسيار کوچک هستند.
تداخل سنج های (انترفرومتر) ليزری در اين تشکيلات آزمايشی در جستجوی تلاطم هايی هستند که اندازه آنها تنها کسری از قطر يک پروتون است. پروتون از ذرات تشکيل دهنده هسته اتم است.
پروفسور جيم هوگ، از موسسه تحقيقات گرانشی در دانشگاه گلاسکو در بريتانيا گفت: "فکر می کنم محتمل ترين رويدادی که ما می توانيم در اين لحظه رديابی کنيم سياهچاله های ادغام شونده هستند."
رديابی موفق اين امواج آخرين آزمونی است که نظريه نسبيت عام آلبرت اينشتين را تاييد خواهد کرد.
چنين دستاوردی همچنين راه ظهور نوع تازه ای از علم نجوم را باز می کند - نوعی از نجوم که به رصد نور وابسته نيست. چنين دستاوردی مهم خواهد بود زيرا بخش اعظم کيهان "تاريک" است؛ غالب ماده موجود در جهان با تلسکوپ های سنتی قابل ديدن نيست.
رويکرد تازه (عدم تکيه به نور) به دانشمندان فرصت خواهد داد تا از طريق رصد امواج گرانشی بازمانده از انفجار بزرگ، که جهان احتمالا هنوز آکنده از آن است، نخستين لحظات پيدايش جهان را مطالعه کنند.
با اين حال لازمه اين کار در اختيار داشتن فن آوری ليزری فوق العاده حساسی است که قرار است بعدا سوار بر ماهواره ها به مدار زمين ارسال شوند. هم اکنون آژانس های فضايی آمريکا و اروپا مشترکا در حال کار به روی پروژه ای موسوم به ليسا (Laser Interferometer Space Antenna) با همين هدف هستند.
حتی پيش از آن نيز رصدخانه های فضايی احتمالا نقش مهمی در تاييد رصدهای زمينی امواج گرانشی بازی خواهند کرد.
برای مثال يکی از تلسکوپ های فضايی ناسا به نام "سوئيفت" قادر به رويت تشعشعات پرانرژی است. اين تشعشعات حاصل رويدادهای شديد و تکان دهنده ای مانند آنچه امواج گرانشی را توليد می کنند است.
سوئيفت همچنين پس از رديابی انفجارهای اشعه گاما مسئولان ژئو 600 را آگاه می کند تا در جستجوی سيگنال های غيرعادی در داده های اين آزمايشگاه باشند.
پروفسور هوگ توضيح داد: "خيلی مهيج است که انفجارهای کوتاه اشعه گاما احتمالا ناشی از همان منابع (که باعث ايجاد امواج گرانشی نيز می شود) هستند. بنابراين اگر وقتی يک انفجار اشعه گاما (توسط سوئيفت) رديابی شد، آنوقت کنجکاوی عجيبی به وجود می آيد تا ببينيم در آشکارسازهای امواج گرانشی چه روی می دهد."
منبع :BBC
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۱۴/۱۳۸۵ ۱۲:۲۸:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
توليد پلاستيك هاى زيستى
Newscientist.com
منبع :روزنامه شرق
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۱۴/۱۳۸۵ ۱۲:۱۱:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
ترسيم نماى تاج خورشيد
ابرفوران يافته باشد. اگر اين ميدان در جهت ميدان مغناطيسى زمين قرار گيرد، شرايط محلى كاملاً آرام است؛ اما اگر اين دو ميدان در جهت هاى مقابل يكديگر قرار گيرند، توفان هاى شديد مغناطيسى شكل مى گيرند. در حال حاضر، مديريت ملى جو و اقيانوس ايالات متحده، توفان هاى خورشيدى احتمالى را با تحليل داده هاى ارسالى ماهواره ها پيش بينى مى كند؛ روشى كه تا رسيدن به يك پيش بينى ايده آل فاصله زيادى دارد. اما گروهى از دانشمندان به سرپرستى «زوران ميكيچ»، عضو هيات علمى گروه بين المللى كاربرد علوم در سن ديه گو، مدل رايانه اى دقيقى از جو خارجى را بر اساس فعاليت هاى مغناطيسى سطح خورشيد (نوركره) تهيه كرده و با استفاده از ابررايانه مركز تحقيقات آمس ناسا و مركز ابررايانه سن ديه گو، توانسته اند حالت تاج خورشيد را به دست آورند. فعاليت هاى مغناطيسى نوركره، تاج حلقه مانند خورشيد را شكل مى دهد و فوران هاى عظيم تاج خورشيدى هم در اين جا آغاز مى شوند. پيش از اين، دانشمندان توانسته بودند مدل ساده ترى را تدوين كنند اما اين بار با شبيه سازى دقيق تر چگونگى شارش انرژى در تاج خورشيدى توانستند آن را ارتقا بخشند. اين مدل جديد به خوبى توانست شكل كامل تاج خورشيد را زمانى كه براى اولين بار در خورشيدگرفتگى فروردين ماه امسال ظاهر شد، پيش بينى كند. در حالت عادى نور سطح خورشيد به قدرى زياد است كه تاج محو مى شود و فقط زمانى مى توان جو بيرونى خورشيد را ديد كه در پديده اى مانند خورشيدگرفتگى، نور سطح اين ستاره به شدت كاهش يابد. مدل اين گروه تا به امروز، بهترين مدل براى پيش بينى شكل تاج خورشيد است، اما «ميكيچ» معتقد است كه هنوز به ده سال زمان نياز است تا بتوان يك توفان خورشيدى را بر اساس شبيه سازى هاى خورشيدى پيش بينى كرد. البته اين بدان معنى نيست كه كار «ميكيچ» و همكارانش ارزش خاصى نداشته باشد.
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۱۴/۱۳۸۵ ۱۲:۰۷:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
صرفه جويى در انرژى توسط فناورى نانو
همچنين اين نانوسيالات مى توانند براى خنك كردن مغز در طول جراحى هاى حساس مورد استفاده قرار گيرند. اين امر موجب مى شود مغز اكسيژن كمترى نياز داشته باشد و در نتيجه احتمال زنده ماندن بيمار تا حد زيادى افزايش يابد و احتمال آسيب هاى مغزى كم شود. به علاوه مى توان از اين سيالات براى ايجاد حرارت بالا در اطراف تومورها براى كشتن آنها استفاده كرد، بدون اينكه سلول هاى سالم مجاور آسيب ببينند. دكتر دينگ مى گويد: با وجود يك گروه تحقيقاتى قوى در دانشگاه ليدز، ما تخصص بالايى براى توسعه نانوسيالات داريم و تحقيق بر روى چند نمونه از قبل آغاز شده است. ما در حال بررسى ويژگى اين سيالات هستيم تا بتوانيم خواص هدايتى آنها را در شرايط كاملاً مختلف و مقياس هاى بسيار كوچك به طور كامل درك كنيم.
Reuters.com
منبع : روزنامه شرق
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۱۴/۱۳۸۵ ۱۲:۰۴:۰۰ بعدازظهر 0 بحث تکميلي
علت سيگار كشيدن
منبع : روزنامه شرق
ارسالي از سوي knowclub در ۴/۱۴/۱۳۸۵ ۱۱:۵۹:۰۰ قبلازظهر 0 بحث تکميلي