شنبه، بهمن ۰۸، ۱۳۸۴

عرضه نوعی انسولين قابل استنشاق در آمريکا تاييد شد

عرضه نوعی داروی انسولين که می توان آن را به جای تزريق، استنشاق کرد برای افراد مبتلا به ديابت تاييد شده است.
اين دارو به نام "اگزوبرا" (Exubera) برای افراد بزرگسال مبتلا به ديابت طراحی شده تا جانشين تزريق روزانه انسولين شود.

"اگزوبرا" را می توان هم برای نوع يک و هم نوع دو ديابت، برای کنترل قند خون، استفاده کرد اما برخی معتقدند اين دارو نمی تواند به طور کامل جايگزين تزريق انسولين شود و انتظار می رود که تزريق های گهگاهی انسولين هنوز مورد نياز باشد.

با اين حال شرکت سازنده اين دارو ادعا کرد انسولين قابل استنشاق ممکن است برای بيماران مبتلا به نوع دو ديابت به طور کامل جانشين تزريق شود.

اين نخستين بار از زمان کشف هورمون انسولين در دهه 1920 است که اداره مواد غذايی و دارويی آمريکا، FDA، شيوه ای جديد (غيرتزريقی) برای دادن انسولين به بيماران را تاييد می کند.

اگزوبرا محصول مشترک شرکت های پيفايزر، سانوفی-اَدوِنتيس و نِکتار تراپيوتيکس است.

در حدود 800 هزار نفر در بريتانيا با تزريق روزانه انسولين بيماری ديابت را کنترل می کنند.

پژوهشگران در جريان محک زدن داروی جديد دريافتند که انسولين قابل استنشاق عموما به اندازه تزريق در کنترل ميزان قند خون موثر است.

بنياد خيريه ديابت بريتانيا گفت تاييد اين دارو می تواند يکی از "بزرگترين گام ها" از زمان کشف انسولين باشد.

سايمون اونيل، مدير بخش مراقبت ها در اين موسسه، گفت: "امکان جايگزينی برخی از تزريق های روزانه انسولين با يک افشانه تنفسی (inhaler) پيشرفتی بزرگ برای برخی از افراد مبتلا به ديابت خواهد بود."

به علاوه دکتر کيت لويد، مدير پزشکی شرکت پيفايزر، گفت او اميدوار است انسولين قابل استنشاق کمک کند تا بيماران "نقشی فعال در کنترل" بيماری به عهده بگيرند.

توليد ماده‌اي صدها برابر مستحكم‌تر از فولاد با استفاده از نانو

دانشگران مركز پيشرفته فن‌آوري‌هاي كامپوزيتي فلوريدا (FAC2T) در دانشگاه ايالتي فلوريدا، در حال توسعه ماده‌اي ده برابر سبك‌تر و در عين حال 250 برابر مستحكم‌تر از فولاد هستند.
به گزارش سرويس «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كار كردن با چنين ماده‌اي مي‌تواند رويايي براي هر مهندس باشد.
اگر ان ماده هادي بسيار خوب الكتريسيته يا حرارت نيز باشد، ديگر وجود اين ماده بيشتر به داستان‌هاي علمي تخيلي شباهت پيدا مي‌كند.
Ben Wang، پروفسور مهندسي صنعتي دانشكده مهندسي FSU در دانشگاه A&M فلوريدا مدير اين گروه (FAC2T) است كه در زمينه توسعه مواد كامپوزيتي با قابليت بالا و روش‌هاي ساخت چنين كامپوزيت‌هايي فعاليت مي‌كند.
Wang در زمينه مهندسي مواد نانو كه يك زمينه رو به رشد است، شناخته شده مي‌باشد.
زمينه اصلي فعاليت وي، يك ماده خارق‌العاده به نام Buckypaper است كه مي‌تواند كاربردهاي زيادي در زمينه توسعه ساختارهاي مورد استفاده در صنعت هوا - فضا، توليد وسايل نقليه زرهي و ساخت نسل جديدي از نمايشگرهاي رايانه‌يي داشته باشد.
وي مي‌گويد: «هدف ما در FAC2T درك ميزان استحكام مواد كامپوزيتي ساخته شده با استفاده از buckypaper مي‌باشد. به علاوه، تمركز ما بر روي توسعه فرآيندهاي توليد انبوه و ارزان اين مواد است».
Buckypaper از نانولوله‌هاي كربني ساخته شده‌اند. Buckypaper نام خود را از Buckminsterfullerene يا C-60 اخذ كرده است. C-60 نوعي مولكول كربني است كه به دليل داشتن پيوندهاي محكم اتمي، دو برابر الماس استحكام دارد.
از جمله ويژگي‌ها و كاربردهاي Buckypaper اين است كه
اگر در معرض بار الكتريكي قرار گيرد، مي‌تواند روشن شده و به عنوان نمايشگر تلويزيون يا رايانه به كار رود. اين نمايشگرها نسبت به لوله اشعه كاتدي و بلور مايع، انرژي كمتري مصرف كرده، روشن‌تر بوده و يكنواختي نور بيشتري دارد.
Buckypaper همچنين يكي از موادي است كه در ميان مواد شناخته شده، بيشترين هدايت حرارتي را دارد و مي‌تواند در انتقال حرارت توليد شده در رايانه‌ها و ساير ابزارهاي الكترونيكي به خارج از دستگاه به كار گرفته شود.
اين امر امكان كوچك‌تر شدن بيشتر ابزارهاي الكترونيكي را فراهم مي‌آورد.
به دليل قابليت انتقال مقدار زيادي بار الكتريكي توسط Buckypaper، مي‌توان از اين ماده به صورت يك فيلم نازك بر روي هواپيما استفاده كرد. در اين صورت رعد و برقي كه به هواپيما برخورد مي‌كند، بر روي سطح پخش شده و آسيبي به هواپيما وارد نمي‌شود.
همچنين مي‌توان از اين فيلم‌ها براي محافظت از مدارات الكتريكي داخل هواپيما از تداخل الكترومغناطيسي استفاده كرد.
اين نوع تداخل مي‌تواند به تجهيزات آسيب رسانده و موجب تغيير تنظيمات شود. همچنين در هواپيماهاي نظامي مي‌توان از اين فيلم‌ها براي تغيير اثر الكترومغناطيسي هواپيما استفاده كرد. اين اثر موجب شناسايي هواپيما توسط رادار مي‌شود.
به گزارش ايسنا، Kirby Kemper معاون پژوهشي FSU مي‌گويد: « FAC2T پيشرو يك انقلاب در فن‌آوري است كه نحوه توليد اشياي اطراف ما را تغيير خواهد داد.
گروهي متشكل از اعضاي هيات علمي، دانشجويان و فوق دكتراها مي‌خواهند قابليت‌هاي بسيار زياد فن‌آوري نانو را شناسايي كنند. كاربردهاي بالقوه بسيار جالب توجه مي‌باشند.»
FSU چهار اختراع ثبت شده در US Patent دارد كه مربوط به تحقيقات Buckypaper مي‌باشند.
Wang مي‌گويد: «ما به دنبال جمع كردن محققان در يكجا هستم تا فرصت‌هاي تحقيقاتي خوبي ايجاد كنيم. ما دانشجويان و اعضاي هيئت علمي بسيار مستعدي داريم و سعي مي‌كنيم تا قابليت آنها به طور كامل به ظهور برسد».

کشف اولين قاتل انسان هاي اوليه

با کشف فسيلهاي باقيمانده يکي از کودکان تاونگ (انسان هاي تاونگ يکي از قديمي ترين اجداد انسان هاي اوليه هستند که 2تا 3ميليون سال پيش روي زمين زندگي مي کردند) توسط باستان شناسان امريکايي در آفريقاي جنوبي ، محققان به اسرار کشته شدن انسان هاي اوليه بعد از 80سال خاموشي علمي پي بردند.
يکي از قديمي ترين نژادهاي انسان که 2تا 3ميليون سال پيش مي زيسته ، توسط پروفسور لي برگر معروف ترين متخصص باستان شناس جهان مورد بررسي قرار گرفت.
فسيل پيدا شده ، کودکي از نژاد تاونگ است که محققان در باقيمانده آن علايم حمله عقاب آفريقايي را در شکم و کاسه چشمهايش پيدا کردند. اين مطلب که چرا و چطور آخرين انسان هاي تاونگ توسط يکي از عقابهاي آفريقايي کشته شده اند، محققان را به مدت 10سال به بحث و گفتگو واداشته است و حالا اين کشف جديد، آنها را به تئوري پيدايش انسان در زمين نزديکتر مي کند.
فسيلهاي کودک تاونگ ، توسط پروفسور رايموند دارت ، سال 1924در شمال غربي آفريقاي جنوبي پيدا شد. در آغاز، متخصصان فکر مي کردند اولين قاتل تاريخ شايد از گربه سانان باشد، ولي با پيدا کردن بقاياي نوکهاي پرندگان (عقاب آفريقايي) نظر آنها تغيير کرد. کودک تاونگ يکي از اعضاي (اوسترالوپيتوس) آفريقايي و يکي از اجداد انسان هاي اوليه بود.
10سال پيش پروفسور برگر علت مرگ کودک تاونگ را به کميته علمي اعلام کرد؛ ولي محققان با نظريه ايشان متقاعد نشدند.
روزنامه جام جم

ساخت سریعترین نانومتر جهان

ایسکانیوز ـ محققان ایتالیایی سریعترین دستگاه نانومتری جهان را تولید کردند .

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از خبرگزاری ایتالیا، محققان دانشگاه بولوگنا (Bologna) در ایتالیا، یک دستگاه نانومتری جدید تولید کرده اند که سرعت آن یک میلیون برابر بیشتر از نمونه های قبلی است.
این دستگاه با انرژی موجود در امواج خورشید فعالیت می‌کند و از همین رو محققان نام آفتابی (sunny) را بر روی آن گذاشته اند .
کار این دستگاه رساندن دارو به سلول است و در واقع یک موتور مولکولی است. از این دستگاه به غیر از کارهای پزشکی می‌توان در ساخت رایانه های پر سرعت نیز استفاده کرد .
طراحی این دستگاه در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده اما محققان دانشگاه بولوگنا آن را تولید کرده اند .

خاصيت تازه و عجيب آب

ايرنا: يك گروه از شيميدانان در پژوهشى كه شباهت زيادى به كار كيمياگران باستانى دارد نشان داده اند كه ميدان مغناطيسى مى تواند خواص آبى كه در آن اكسيژن حل شده باشد را تغيير دهد. «ايچيرو اوتسوكا» و «سوميئو اوزكى» از دانشگاه شينشوى ژاپن يك سلسله آزمايش روى آب مقطر در محيط خلأ و بر روى آبى كه اكسيژن در آن حل شده بود، انجام دادند. اين آزمايش ها هر كدام در دو نوبت به انجام رسيد. در نوبت اول بدون اعمال ميدان مغناطيسى و در نوبت دوم تحت تاثير يك ميدان مغناطيسى صورت گرفت. در اين بررسى مشاهده شد كه ميدان مغناطيسى خواص آب مقطر را تغيير نمى دهد اما خواص آب حاوى اكسيژن را دستخوش تغيير مى سازد. از جمله اين تغييرات آنكه آب حاوى اكسيژن تحت تاثير ميدان مغناطيسى ويژگى هاى جديدى در طيف جذب نور به دست مى آورد. نتايج به دست آمده البته تاييدكننده دعاوى عجيبى كه در گذشته به وسيله گروهى از شركت هاى تجارى در مورد خواص آب مغناطيسى شده مطرح شده بود، نيست اما اين پرسش جدى را مطرح ساخته كه چه عاملى موجب مى شود ميدان مغناطيسى بر ساختار آب تاثير بگذارد؟

كنترل ساخت پروتئين ها توسط نور

ايسنا: محققان با ابداع شيوه هاى جديد، ساخت پروتئين در سلول هاى بدن را با استفاده از نور كنترل مى كنند. بر اساس تحقيقات دانشمندان دانشگاه «جورجيا»، در اين روش نوعى مولكول حساس به نور به مولكول ديگرى كه فعاليت زيستى دارد متصل مى شود. اين اتصال، مولكول زيستى را غيرفعال مى كند و زمانى كه اين تركيب در معرض نور قرار مى گيرد، مولكول زيستى دوباره در شكل فعال خود آزاد مى شود. محققان با استفاده از اين روش مى توانند با جلوگيرى از فعاليت اجزاى موثر در ساخت پروتئين ها و فعال كردن دوباره آنها، ساخت پروتئين ها را به دقت كنترل كنند.

مديران "گوگل" امسال فقط يك دلار حقوق مي‌گيرند

سه نفر از مديران ارشد جستجوگر اينترنتي "گوگل"، پذيرفته‌اند كه در سال جاري ميلادي، همانند سال پيش، تنها يك دلار در سال حقوق بگيرند و در عوض به رونق سهام در اختيارشان چشم اميد ببندند.
به گزارش روز جمعه بي‌بي‌سي، بزرگترين جستجوگر اينترنت به كميسيون ارز و سهام آمريكا اطلاع داده است كه "اريك اشميت"، مدير اجرايي و "لري پيج" و "سرگي براين" بنيانگذاران و روساي مشترك اين شركت، در سال ‪ ۲۰۰۶‬فقط يك دلار دستمزد خواهند گرفت.
حقوق سالانه آنها در سال ‪ ۲۰۰۵‬نيز همين مقدار گزارش شده است.
در عوض، چهار مدير ديگر گوگل از جمله يك فرد ايراني تبار تا ‪ ۴۳‬درصد افزايش حقوق گرفته‌اند.
دستمزد پايه "جورج ريس" مدير مالي، "ديويد دروموند" مشاور حقوقي و"اميد كردستاني" مدير فروش و "شونا براون" معاون عمليات تجاري، از ‪ ۱۷۵‬هزار به ‪ ۲۵۰‬هزار دلار در سال افزايش يافته است.
اين رويه از سه ماهه دوم سال ‪ ۲۰۰۴‬آغاز شد تا زمينه شناورسازي سهام اين شركت در بورس مهيا شود اما اين رقم ناچيز هرگز موقعيت مالي مديران ارشد گوگل را به مرز ورشكستگي نخواهد كشاند، زيرا اين سه مدير حجم قابل ملاحظه اي سهام دارند.
آنها در حال حاضر در زمره ثروتمندترين آمريكايي‌ها هستند.
بنا به فهرست مجله "فوربس"، براين و پيج در سال گذشته ميلادي بيش از هفت ميليارد دلار ثروت داشتند و در رده ‪ ۵۵‬اين فهرست قرار دارند.
اشميت با دو ميليارد و ‪ ۸۰۰‬ميليون دلار در رتبه ‪ ۲۱۰‬قرار دارد.
براين و پيج تاكنون سه ميليارد دلار از سهام خود را به پول نقد تبديل كرده اند.
اشميت، از مديران شركت "سان مايكروسيستمز" نيز ‪ ۵۰۰‬ميليون دلار از سهام در اختيار خود را فروخته است.
تحليلگران مي‌گويند: بالا رفتن ارزش سهام گوگل كه اكنون بالاي ‪ ۴۰۰‬دلار است، مديران اين شركت را به فروش ترغيب كرده است.
در حقيقت، گوگل يكي از شركتهايي بود كه در سال ‪ ۲۰۰۵‬بيشترين فعاليت را در بازار فروش سهام داشتند.
همزمان با انتشار اين خبر، اعلام شد كه "مارك هرد" مدير اجرايي شركت "هيولت پاكارد"، در سال گذشته ميلادي، نزديك به شش ميليون دلار حقوق گرفته است.
البته هيچكدام از سهامداران اين رايانه‌ساز گلايه ندارند زير ارزش سهام شركتشان از زمان انتصاب هرد در آوريل گذشته، تقريبا ‪ ۶۰‬درصد رشد كرده است.
هرد علاوه بر ‪ ۸۱۶‬هزار دلار دستمزد و پنج ميليون و صد هزار دلار پاداش عملكردش، بيش از هشت و نيم ميليون دلار سهام گرفته است.
مجموع دريافت وي از ‪ ۲۴‬ميليون دلار متجاوز مي‌شود.
"كارلي فيورينا" مدير سابق هيولت پاكارد، در سال ‪ ۲۲ ،۲۰۰۵‬ميليون دلار از اين شركت حقوق گرفته بود.
اگرچه اكثر شركتهاي سهامي عام در آمريكا به مديران ارشد خود حقوق، بين ‪ ۲۵۰‬هزار تا ‪ ۵۰۰‬هزار دلار، مي‌دهند، ولي در گذشته نيز از رويكرد پرداخت يك دلار استفاده شده است.
"استيو جابز" هنگامي كه پذيرفت زمام رهبري شركت "اپل" را مجددا به دست بگيرد، قبول كرد فيش حقوقش تنها عدد يك دلار را نشان دهد.
اكنون بخصوص بعد از فروش شركت "پيكسار" كه جابز سهامدار عمده آن است، ارزش دارايي وي سر به فلك كشيده است.
شركتهاي فناوري از ديرباز از سهام خود به عنوان هويج براي جذب مديران مستعد شركتهاي ديگر استفاده كرده اند.
خبرگزاري جمهوري اسلامي

مورچه هاى معلم

جزيره دانش: مورچه ها با وجود مغز بسيار كوچكى كه دارند، رفتارهاى اجتماعى پيچيده اى از خود نشان مى دهند. اكنون پژوهشگران پيشنهاد كرده اند كه آموزش نيز بايد به فهرست توانايى هاى مورچه ها افزوده شود. «نيژل فرانك» و «تام ريچاردسون» از دانشگاه بريستول انگلستان طى بررسى هايى كه بر روى رفتار جست وجوى غذا در مورچه هايى با نام علمى Temnothorax albipennis انجام دادند متوجه شدند كه اين مورچه ها براى جست وجوى غذا از شيوه اى موسوم به «راه رفتن دو نفره» استفاده مى كنند. در اين شيوه دو مورچه مسير لانه تا غذا را به چندبار ايستادن و آغاز راهپيمايى طى مى كنند. پژوهشگران دريافتند مورچه پيشرو، كه راه رسيدن به غذا را مى داند، از سرعت خود مى كاهد تا مورچه پيرو با مسير آشنا شود و تا زمانى كه مورچه پيرو به پشت آن ضربه نزند به حركت خود ادامه نمى دهد. سرعت دو مورچه نيز هر چند متغير اما با هم هماهنگ است. به نظر «ريچاردسون» اين رفتار بسيار زيباست و «اگر كسى مورچه پيرو را از محيط دور كند و دو بار در ثانيه با مويى به مورچه پيرو ضربه بزند، اين مورچه به راه خود ادامه مى دهد.»

یکشنبه، بهمن ۰۲، ۱۳۸۴

نگاه به درون خلوتگاه سياهچاله

يك گروه بين المللي از دانشمندان به سرپرستي كامبيز فتحي در موسسه فن آوري روچستر با همكاري اختر شناسان در برزيل ، ايتاليا و شيلي حركات داخلي گاز اطراف هسته كهكشان NGC1097 را اندازه گيري كردند.

چگونه ماده به سمت مركز كهكشان مي پيچد و به داخل دهان يك سياهچاله فوق حجيم راه پيدا مي كند؟ يك پژوهش جديد بهترين نگاه را از پيچش مرگ مواد به درون هسته يك كهكشان كه سياهچاله بزرگي را ميزباني مي كند فراهم آورده است. اين پژوهش عنوان مي كند كه حدود 200.000 سال طول مي كشد تا واريزه ها و خرده هاي كهكشاني سفر يكطرفه خود را از ميان نواحي داخلي كهكشان به سوي نيستي انجام دهند.

يك گروه بين المللي از دانشمندان به سرپرستي كامبيز فتحي در موسسه فن آوري روچستر با همكاري اختر شناسان در برزيل ، ايتاليا و شيلي حركات داخلي گاز اطراف هسته كهكشان NGC1097 را اندازه گيري كردند. اين گروه با استفاده از روشهاي پيشرفته طيف سنجي تلسكوپ جنوبي جميني در شيلي حركت ماده كه از بازوهاي دوار كهكشان به سمت مركز آن جريان دارد را اندازه گيري كردند. رصدهاي جديد 10 برابر بيشتر بر روي سياهچاله زوم شده اند تا ابرهاي ماده را در فاصله 10 سال نوري از مركز كهكشان ردگيري كنند. رصدهاي قبلي از ابرهاي گاز را در فاصله بين 100 و 1000 سال نوري از هسته كهكشان ردگيري كرده بودند.

آقاي فتحي نتايج تحقيقات گروه را در دويست و هفتمين جلسه انجمن اختر شناسان آمريكا كه روز 19 دي 1384 در واشنگتن برگزار شد ارائه داد.فتحي مي گويد" اين اولين باري است كه دانشمندان توانستند جريان گاز را تا اين فاصله نزديك به يك سياهچاله بسيار حجيم در مركز يك كهكشان دنبال كنند. پژوهش گروه ما فرضيه هاي اصلي كه قبلا تائيد نشده بودند را تصديق كردند." اين گروه با استفاده از طيف سنجي دو بعدي حركت سرازير شدن مواد به سمت سياهچاله را اندازه گيري كردند.

اطلاعات بيشتر : http://www.sciencedaily.com/releases/2006/01/060115175453.htm
منبع : parssky.com

تراشه رايانه اى كوآنتومى مقياس پذير

ستاد ويژه توسعه فناورى نانو: اين تراشه اولين بار توسط محققان دانشگاه ميشيگان؛ «كريستوفر مونرو» و همكارانش ساخته شد. آنها اميدوارند بتوانند از اين تراشه و با كمك فناورى هاى كنونى توليد نيمه رسانا، رايانه هاى كوآنتومى بسازند. رايانه هاى كوآنتومى با بهره گيرى از قوانين عجيب دنياى اتمى، قادرند تا سرى ترين كدها را رمزگشايى كرده و بسيار سريع تر از رايانه هاى امروزى عمل كنند. واحدهاى سازنده اين رايانه ها را كيوبيت ها (يا بيت هاى كوآنتومى) تشكيل مى دهند، كه از اتم يا فوتون ساخته شده است. با متصل كردن چند كيوبيت به هم از طريق برهم كنش الكتروستاتيك يا ديگر برهم كنش هاى مناسب مى توان يك رايانه كوآنتومى ساخت. اين كار شبيه ساخت كامپيوترهاى امروزى است كه از متصل كردن ترانزيستورها به هم به وجود مى آيد. البته بر خلاف بيت هاى رايانه اى قطعى كه تصاوير صفر و يك به خود مى گيرند، يك كيوبيت مى تواند همزمان، صفر و يك شود و در واقع مشابه نورى كه در يك لحظه هم خاموش و هم روشن باشد. محققان دانشگاه ميشيگان يك تك يون كادميم را به عنوان كيوبيت خود انتخاب كردند، كه توسط تعدادى الكترود داخل تراشه نيمه رساناى گاليم آرسنيد به ابعاد يك تمبر پستى در فضاى آزاد نگه داشته شده بود. اعمال ميدان الكتريكى اضافى باعث مى شود تا بتوان در موقعيت اين يون دستكارى كرده و با استفاده از يك پرتو ليزر ارزش داخل كيوبيت (صفر و يك بودن آن) را كنترل كرد. اين كيوبيت يونى به دليل آسانى جداسازى آن و محافظت آن در برابر عوامل خارجى مانند نويزها كه مى توانند باعث اختلال در عملكرد آن شوند، بر كيوبيت هاى ديگر از قبيل نقاط الكترونى يا فوتونى مزيت دارد. يك تراشه نيمه رساناى مجتمع، محيطى كاملاً متفاوت براى اين كيوبيت هاى يونى است.

محاسبه زمان انتقال يك الكترون

ايرنا: به گفته دانشمندان مدت زمانى كه طول مى كشد تا الكترون فاصله بين دو اتم را طى كند حدود ۳۲۰۱۰ ثانيه است. مجله «نيچر» اخيراً مقاله اى در مورد ديناميك الكترونى با عنوان مشاهده مستقيم ديناميك الكترون در محدوده اتوثانيه منتشر كرده است. قسمت تجربى اين كار را گروهى از محققان آزمايشگاه هاى مختلف آلمان انجام داده اند و تفسير نظرى اين مشاهدات كه مبتنى بر فيزيك كوآنتومى است در مركز DIPC7 انجام شده است. اين تحقيق پاسخگوى اين سئوال است كه چه مدت زمان طول مى كشد تا الكترونى از يك اتم به اتم ديگر منتقل شود. استنتاج نهايى اين است كه زمان لازم بسيار كوتاه تر از زمانى است كه تاكنون قابل اندازه گيرى بوده است. اين مطالعه ديناميك الكترون هاى اتم هاى گوگردى را مورد بررسى قرار مى دهد كه بر روى سطحى فلزى قرار گرفته اند. الكترون ها تقريباً در ۳۲۰ اتوثانيه از اتم گوگرد به سطح فلز مى پرند و براى درك بهتر كوچكى اين عدد مى توانيم بگوييم يك اتوثانيه در برابر يك ثانيه مثل يك ثانيه در برابر عمر جهان است. اصلى ترين ابتكار اين كار تحقيقى امكان اندازه گيرى زمان عبور بار بين يك اتم و يك سطح است. همزمان با اين پژوهش دو فيزيكدان نظرى از دانشگاه «باسك كانرى» بر روى جزئيات اين فرآيند با استفاده از مكانيك كوانتومى كار كردند. اين پديده يكى از سريع ترين فرآيندهايى است كه در فيزيك حالت جامد مشاهده شده است. اين كار امكان به دست آوردن اطلاعات بيشتر و دقيق تر در مورد ديناميك الكترون ها را فراهم آورده است. براى رسيدن به چنين دقتى لازم است از وسيله اندازه گيرى دقيقى استفاده شود كه اين وسيله ساعتى است كه گذارهاى الكترونى بين دو اتم مشابه را نشان مى دهد. مدت زمان لازم براى جابه جايى يك الكترون بين مراكز اتمى سئوالى بسيار مهم براى پديده هاى مختلف است. بهينه سازى طراحى موادى كه ابزارهاى الكترونيكى آينده را تشكيل مى دهند بسيار مهم است. اين ابزارها در زمينه نانوالكترونيك و الكترونيك مولكولى مورد استفاده واقع مى شوند. اين تكنيك به ما امكان مى دهد كه مقادير مختلف اسپين الكترونى را شناسايى كنيم.

دوشنبه، دی ۲۶، ۱۳۸۴

موش ها هم يكديگر را سلماني مي كنند!

كندن موي بدن موش ها توسط يكديگر كه دانشمندان آنرا «سلماني» لقب داده اند مدتهاست فكر پژوهشگران را به خود مشغول كرده است تا جايي كه دكتر بيجي كورين، پژوهشگر موسسه تحقيقات پزشكي «اكلاهما» از سال ها پيش جست‌وجو در خصوص اين رفتار در موش ها را آغاز كرد و موفق شد مجموعه نتايج تحقيقات خود و ديگر پژوهشگران در خصوص «سلماني در موش ها» را طي مقاله‌اي در مجله علمي «BMJ» به چاپ برساند.


بيجي كورين در گفت‌و‌گو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اكلاهما، در خصوص چگونگي و علل چنين رفتارها در گونه هاي مختلف موش ها گفت: سلماني در موش ها رفتاري است كه ما در تحقيقات خود بروي موش ها از آن مطلع شديم و به نوعي برايمان جالب و در عين حال نگران كننده بود.

كورين گفت: در ابتدا فكر مي كرديم كه اين رفتار، يكي از نتايج آزمايش هاي ما بر روي موش هاست ولي اين‌طور نبود و شايد بتوان اين رفتار را به نوعي از رفتارهايي كه ريشه رواني و حتي ژنتيكي در انسان دارد تشبيه كرد. رفتاري چون «كندن موي سر» در انسان و رفتارهايي از اين قبيل، با كنده شدن موي بدن موش ها مشابهت دارد كه البته تفاوت هاي قابل توجهي نيز با يكديگر دارند.

كورين در خصوص اين تفاوت ها گفت: كندن موي سر در انسان، رفتاري است انفرادي كه تنها توسط خود بيمار و بر روي خود او انجام مي‌شود در حالي كه اين رفتار در موش ها گروهي است بدين ترتيب كه يك موش عمل «سلماني» را انجام مي‌دهد و موش و يا موش هاي ديگر توسط او سلماني مي شوند.

وي با اشاره به خصوصيت هاي قابل توجه اين رفتار در موش ها گفت: در تحقيقات دانشمندان در اين خصوص گزارش شده كه معمولا موشي كه هيكل بزرگتري نسبت به موش هاي ديگر دارد و سنگين وزن تر است عمل سلماني را انجام مي دهد اما مغز موش هاي دريافت كننده تفاوت ظاهري خاصي با مغز موش غالب نداشته است.

نكته قابل توجه ديگر اينكه اين رفتار در موش ها يك‌طرفه است بدين ترتيب كه تنها يك موش عمل سلماني را بر روي موش‌هاي دريافت كننده انجام مي دهد و خود از سوي ديگر موش ها مورد اين عمل قرار نمي گيرد.

كورين اين رفتار موش ها را يك بيماري ژنتيكي توصيف كرد و به ايسنا گفت: اين رفتار در برخي از گونه هاي موش ديده مي‌شود، از اين‌رو مي‌توان گفت كه چنين رفتارهايي كه در برخي از گونه‌هاي اين حيوان ديده مي شود بر آمده از جهش‌هاي ژني است.

كورين كه در آخرين مقاله خود مروري بر تحقيقات مختلف پژوهشگران در خصوص «سلماني در موش ها» داشته است، افزود: تحقيقات نشان مي هد كه موش هاي دريافت كننده نه تنها مقاومتي در خصوص اين عمل دردناك نمي‌كنند بلكه از موش غالب خواهان تراشيدن بيشتر موي بدنشان مي شوند.

وي در پايان افزود: اين سلماني گاه به طور تراشيدگي كامل و گاه جزئي در نقاطي همچون گونه، پيشاني، چانه و پشت كمر موش هاي دريافت كننده ديده مي شود.

فضاپيماي حامل غبارهاي كيهاني "استارداست" به زمين بازگشت

ايرانا: فضاپيماي مادر "استارداست" سازمان هوانوردي و فضايي آمريكا "ناسا" كه اقدام به جمع آوري غبارهاي بازمانده از ستارگان و همچنين يك سنگ آسماني كرده است، روز يكشنبه در پايان سفر هفت ساله خود كپسول حاوي مواد جمع‌آوري شده را به سوي زمين فرستاد و خود از كنار كره زمين عبور كرد.

به گزارش سايت اينترنتي "بي بي‌سي نيوز"، كپسول فضايي روز يكشنبه وارد جو كره زمين شد و در صحراي "يوتا" در آمريكا به زمين نشست.

اين نخستين باري است كه در پي فرود موفقيت آميز "كپسول" مذكور نمونه‌هايي از غبارهاي كيهاني به كره زمين آورده مي‌شود.

سفينه مادر "استارداست" روز يكشنبه پس از پيمودن ‪ ۴.۷‬ميليارد كيلومتر در فضا، كپسول ‪ ۴۵‬كيلوگرمي حاوي غبارهاي كيهاني را در نزديكي كره زمين رها كرد و كپسول مذكور چهار ساعت بعد با رسيدن به ارتفاع ‪۱۲۵‬ كيلومتري از سطح زمين، وارد جو شده و در خلال حركت خود در جو به سرعت خيره كننده ‪ ۴۶‬هزار و ‪ ۶۶۰‬كيلومتر در ساعت رسيد به طوري كه نور حاصل از اصطكاك آن با جو در آسمان برخي از نقاط شمال غربي آمريكا با چشمان غير مسلح قابل رويت بود.

كپسول حاوي غبارهاي كيهاني پس از رسيدن به بالاترين سرعتي كه تاكنون يك ساخته دست بشر در هنگام ورود به جو زمين بدان دست يافته، در ارتفاع ‪۳۲‬ كيلومتري سطح زمين يك چتر نجات كوچك را به منظور كاهش سرعت خود گشود و سپس چتر نجات نهايي اين سفينه در ارتفاع سه كيلومتري سطح زمين باز شد و اين محفظه با موفقيت در يك پايگاه نظامي در جنوب غربي شهر "سالت ليك" به زمين نشست.

كپسول مذكور پس از فرود براي بررسي‌هاي ابتدايي به يك ساختمان نظامي در نزديكي منطقه فرود منتقل شده و در چند روز آينده براي خارج كردن غبارهاي كيهاني جمع آوري شده به يك آزمايشگاه ويژه در پايگاه فضايي " جانسون" سازمان "ناسا" در شهر "هوستون" تگزاس انتقال خواهد يافت.

به گفته "كن اتكينز" مدير طرح "استارداست"، اين موضوع كه سفينه‌اي كه روز هفتم فوريه سال ‪ ۱۹۹۷‬كره زمين را ترك كرده ، در پانزدهم ژانويه سال ‪ ۲۰۰۶‬نخستين مواد فضايي مربوط به اجرام آسماني دورتر از قمر ماه را با موفقيت به كره زمين باز مي‌گرداند، بسيار با ارزش است.

سفينه مادر "استارداست" پس از رها كردن كپسول حاوي غبارهاي كيهاني، از كنار زمين عبور كرده و به سوي مدار ابدي خود به دور ستاره خورشيد رهسپار شد. يكي از مهمترين لحظات ماموريت فضايي "استارداست"، عبور اين سفينه از فاصله ‪ ۲۴۰‬كيلومتري شهابسنگ "وايلد ‪ "۲‬در ژانويه سال ‪ ۲۰۰۴‬و جمع‌آوري بقاياي اين جرم آسماني سنگي و يخي بود. اين سفينه در بخش ديگري از ماموريت خود غبارهاي كيهاني مرتبط به ستاره‌اي دوردست را نيز جمع‌آوري كرده بود.

مولكولهاي جمع آوري شده از شهاب سنگ "وايد ‪ "۲‬و همچنين غبارهاي كيهاني، در سلولهايي حاوي موادي بسيار سبك به نام "ايروژل" كه براي همين منظور طراحي شده بودند، جاي گرفتند تا دانشمندان "ناسا" پس از گشودن كپسول، اين ذرات جمع آوري شده را براي آزمايش و مطالعه خارج كنند.

ذرات كيهاني جمع آوري شده در اين ماموريت فضايي، نخستين موادي هستند كه انسان پس از بازگشت سفينه بدون سرنشين "لونا ‪ "۲۴‬شوروي سابق از كره ماه در سال ‪ ۱۹۷۶‬ميلادي تاكنون، از فضا به زمين آورده است.

هم اكنون صدها دانشمند از نقاط مختلف جهان مشتاقانه در انتظار بررسي جزييات ذرات جمع آوري شده سفينه "استارداست" هستند زيرا مطالعه اين مواد مي‌تواند اطلاعات با ارزشي را در مورد مبدا پيدايش ستارگان و سيارات در اختيار انسان قرار دهد.

دانشمندان عقيده دارند شهاب سنگها حاوي موادي هستند كه از زمان پيدايش ستاره خورشيد و سيارات موجود در مدار آن تغيير نكرده و مطالعه آنها مي‌تواند اطلاعات با ارزشي را در مورد پيدايش منظومه شمسي در اختيار آنها قرار دهد. برخي محققان حتي عقيده دارند مواد شيميايي ابتدايي مورد نياز براي پيدايش حيات نيز احتمالا از طريق همين سنگهاي آسماني به كره زمين راه پيدا كرده‌اند.

به گفته ستاره شناسان، كپسول "استارداست" حاوي موادي است كه از زمان پيدايش منظومه شمسي در ‪ ۴.۵‬ميليارد سال قبل تغيير نكرده و مطالعه آنها همانند يك ماشين زمان انسان را به آغاز پيدايش منظومه شمسي بازگردانده و شرايط آن دوران را آشكار مي‌سازد

واكسن بيماري آنفلوانزاي مرغي در روسيه ساخته شد

ايرانا :دانشمندان رشته پرورش طيور در شهر سنت پطرز بورگ روسيه موفق به ساخت واكسن بيماري آنفلوانزاي مرغي شدند.

"ادوارد جواداف" رييس موسسه دامپروري سراسري روسيه روز دوشنبه گفت:
اين واكسن كه در مرحله نخست به ‪ ۴۰‬مرغ تزريق شد قادر است پرندگان و انسانها را از ابتلا به بيماري آنفلوانزاي مرغي در امان نگهدارد.

بررسي اين دارو نشان مي‌دهد واكسن مذكور سبب پيدايش سلول‌هاي كشنده ويروس آنفلوانزا شده و پس از شش هفته ، در مرغ يا پرنده در برابر اين بيماري مصونيت بوجود آورده و تا يكسال مانع از ابتلا آن خواهد شد.

به گفته شبكه دوم تلويزيون روسيه در زمان حاضر نمي‌توان همه مرغهاي روسيه را با اين دارو ، واكسيناسيون كرد چون حدود يك ميليارد طيور در اين كشور وجود دارد.

"جواد اف" گفت: تنها مي‌توان پرندگان و مرغهايي كه در نواحي مرزي و محل زندگي پرندگان مهاجر هستند را واكسينه كرد.

تعداد واكسن‌هاي ساخته شده در روسيه ‪ ۱۰‬هزار دوز اعلام شده كه كار تهيه و ساخت آن از نوامبرگذشته (آبان ماه) آغاز شده بود.

آنفلوانزاي مرغي در تابستان گذشته در مناطق سيبري، اورال، ولگا و مناطق مركزي روسيه از جمله استان مسكو شيوع يافت و باعث نابودي بيش از يكصد هزار پرنده وحشي و خانگي شد.

ابداع ميكروفوني كه مي‌توان آن را مانند رنگ بر روي سطوح پاشيد

ايرانا :محققان دانشگاه "پوردو" در آمريكا موفق شده‌اند با تركيب ذرات سراميكي در ابعاد نانو، رزين از جنس پليمر و رنگ ساطع‌كننده نور، تصويري از امواج صوتي به وجود آورند كه در لايه متخلل نازكي كه اين تركيب بر روي ديوارها و سطوح ايجاد مي‌كند به حركت درآيند.

به نوشته نشريه علمي "‪" ، "Acoustic Society American Jounal‬جيمز گرگوري" و همكارانش در دانشگاه پوردو در ايالت اينديانا اين تركيب تازه را توليد كرده‌اند.

اين ماده مي‌تواند به صورت سنجنده‌اي براي سنجش فشار هواي محيط نيز به كار گرفته شود.

ميزان روشني نوري كه از رنگ موجود در تركيب تابش مي‌شود تا اندازه‌اي بستگي به فشار اكسيژن در هواي محيط اطراف دارد.

در گذشته رنگهايي كه وظيفه سنجنده‌هاي حساس به فشار را انجام مي‌دادند براي مطالعات هوانوردي ساخته شده است و اين نخستين بار است كه از اين سنجنده‌ها به عنوان سنجنده‌هاي صوتي و ميكروفون نيز استفاده مي‌شود.

رنگي كه گرگوري و همكارانش توليد كرده‌اند آنقدر حساس است كه مي‌تواند تغييرات ميدان صوتي در محدوده‌اي به وسعت ‪ ۲۲‬در ‪ ۱۷‬سانتي‌متر را مشخص كند.

سه‌شنبه، دی ۲۰، ۱۳۸۴

نگاهى به پيشينه تكاملى آپانديس

راز آپانديس


كارل زيمر

ترجمه: الهيار اميرى


به تازگى پس از برداشتن آپانديس، چندين روز براى بهبودى كامل
استراحت كردم. همان طور كه با لباس راحتى در خانه قدم مى زدم، به آن تكه گرانقدر از
دست رفته فكر مى كردم. تنها زمانى از وجود آن آگاه شده بودم كه عفونت كرده بود. به
سرعت با يك آمبولانس و يك پيراپزشك راهى شدم كه با معاينه ساده شكم من گفت: «درسته»
و رفت سراغ كاغذها تا آنها را پر كند. پزشكان و پرستاران هم موافق بودند و سى تى
اسكن هم تشخيص آنها را تاييد كرد. چيزى نگذشت كه بى هوش شدم و جراحى براى برداشتن
آپانديس من پيش از آنكه پاره شود، آغاز شد. شايد بين مرگ و زندگى بودم، اما كار مثل
هميشه به سادگى پايان يافت. وقتى به خانه برگشتم جست وجويى كردم و فهميدم سالانه
بيش از ۲۵۰هزار آمريكايى براى برداشتن آپانديس جراحى مى كنند. هرچه بيشتر درباره
اين مشكل فكر كردم نامعقول تر به نظر رسيد. چرا بايد يك عضو در بسيارى از افراد
سالم از كار بيفتد؟ چيزى كه آن را پيچيده تر مى كند اين است كه كسى تا به حال به
پيوند آپانديس نياز نداشته است. بدون آپانديس هم مى توان انتظار يك زندگى عادى را
داشت.

با دكتر «ربكا فيشر» انسان شناس جسمانى دانشگاه ميدوسترن آريزونا تماس گرفتم؛ كسى
كه بررسى مفصلى درباره تناقض آپانديس انجام داده است. «هنوز هم پرسش هاى بسيارى
درباره اين چيز بسيار كوچك كه كسى قدرش را نمى داند، وجود دارد.» به عقيده او اين
واقعيت كه من هنوز هم زنده هستم، الزاماً به معناى اين نيست كه آپانديس اصلاً نقشى
ندارد. آپانديس از يك برآمدگى در انتهاى روده بزرگ جوانه مى زند و كيسه اى باريك هم
اندازه انگشت تشكيل مى دهد كه از بافت هاى مولد سلول دفاعى پر شده است. به نظر مى
رسد آپانديس در هضم غذا نقشى ندارد اما شايد در مقابله با بيمارى به روده يارى مى
رساند. همين امر موجب شد تا برخى دانشمندان استدلال كنند آپانديس در كودكى سيستم
دفاعى روده را براى تمايز ميان ميكروب هاى بيمارى زا (كه بايد به آنها حمله شود) و
غذاى بى ضررى كه بايد دفع شود، آموزش مى دهد. اما پس از برداشتن آن ديگر بافت هاى
مولد سلول هاى دفاعى فقدان آن را جبران مى كنند. حتى اگر آپانديس نقش خاصى هم داشته
باشد، فهم اينكه چرا اين قدر شكل عجيب و غريبى دارد دشوار است. «فيشر» مى گويد:
«توضيح مناسبى براى انتهاى بسته آن وجود ندارد. سلول هاى دفاعى هنوز هم مى توانند
وارد شوند، اما اينكه چرا كار آنها سخت تر مى شود، چيزى است كه هنوز نمى دانيم.»
علاوه بر اين شكل آپانديس دليل ديگرى براى خطرناك نبودن آن است. مجراى باريك آن، با
رشد بى رويه سلول هايش يا تكه اى از غذاى نيم هضم شده مسدود مى شود. با ملتهب شدن
آپانديس، تورم منجر به پاره شدن رگ هاى خونى مى شود و آن را نسبت به باكترى ها آسيب
پذير مى كند. ممكن است با افرادى برخورد كرده باشيد كه با رد كردن تكامل، ادعا مى
كنند بدن ما نمونه واضحى از «طراحى هوشمندانه» است. از خود مى پرسم تا حالا چند
نفرشان دچار آپانديسيت شده اند.

دكتر «فيشر» براى حل تناقض آپانديس انسان در پى يافتن چگونگى تكامل آن است. «اگر
تنها آپانديس فسيل مى شد؟» او اين را با لحن اندوهبارى مى گويد، ولى در عوض به
بررسى روده ديگر گونه ها مى پردازد. شمپانزه و ديگر انسان نماها نزديك ترين
خويشاوندان زنده ما هستند و همه آپانديسى شبيه ما دارند. با اين حساب منطقى است اگر
نتيجه بگيريم نياى مشترك ما هم در ۳۰ ميليون سال پيش يكى داشته باشد. اما هنگامى كه
«فيشر» بدن ديگر نخستى ها را جست وجو كرد موضوع مبهم تر شد. «در برخى اصلاً وجود
ندارد، اما در بقيه موارد چيزى شبيه آپانديس انسان است.» برخى گونه هاى نخستى هم
بين اين دو دسته قرار مى گيرند (با زائده اى باريك در انتهاى روده). دكتر «فيشر»
حدس مى زند آپانديس در نخستى ها چندين بار تكامل يافته است اما شرايطى كه موجب
تكامل آن شده را دقيقاً نمى داند. «فكر مى كنم چون اطلاعات محدودى داريم، هرگونه
جهت گيرى تنها موضعى تصادفى خواهد بود.»

هنوز هم تعجب مى كنم كه چگونه چنين عضو خطرناك و قابل حذفى در دوران تكاملى دوام
آورده است. «فيشر» عقيده دارد: «ما به اين دليل آن را عضوى ناسازگار (maladaptive)
تلقى مى كنيم كه خواهان زندگى طولانى هستيم، اما از ديدگاه صرفاً داروينى ممكن است
چنين نباشد.» خصوصيتى را در نظر بگيريد كه به بقاى يك جانور يارى مى رساند، اما
همچنين اثرات جانبى ايجاد مى كند كه مى تواند در آينده مشكل ساز شود. روى هم رفته
اگر جانوران به كمك اين خصلت فرزندان بيشترى توليد كنند، انتخاب طبيعى از آن حمايت
خواهد كرد. شايد آپانديس احتمال مقاومت نياكان ما را در برابر بيمارى هاى كودكى
افزايش مى داده و آنها تا زمان فرزندآورى زنده مى ماندند. حتى اگر در اثر آپانديسيت
هم مرگى رخ دهد، آپانديس به نسبت مزيت خالص بيشترى داشته است. (شايد در گذشته
آپانديسيت معضل بزرگى ايجاد نمى كرده، برخى دانشمندان عقيده دارند در نتيجه تغيير
بهداشت يا غذاى خوراكى در زندگى مدرن غربى، اين بيمارى رايج تر شده است.)

فرضيه «مزيت خالص» دكتر «فيشر» يكى از چندين توضيح ممكن است. او اشاره مى كند تا
زمانى كه دانشمندان اطلاعات بيشترى درباره آپانديس به دست نياورند، همه چيز در حد
حدس باقى مى ماند. چنين چيزى ظاهراً ابتدايى، اما بسيار دشوار است. گفت وگوى شگفت
انگيز من با دكتر «فيشر» درباره تكامل آپانديس مرا به فكر بخش ديگرى از بدن انسان
انداخت: مغز. خوشحالم از اينكه تنها وارث آپانديسى در معرض خطر نبوده ايم، بلكه از
مغزى هم برخورداريم كه جراحى را ابداع كرد. اكنون شايد به اندازه كافى زنده بمانم
كه يافتن راز آپانديس را ببينم.

NewYork Times, Aug.9.2005

روزنامه شرق

علت خميدگى لايه هاى كربنى در الياف كربنى

ستاد ويژه توسعه فناورى نانو: يك تيم تحقيقاتى متشكل از محققان فرانسوى، استراليايى و آلمانى توانستند با استفاده از پرتوهاى اشعه X با پهناى چندصد نانومتر چگونگى خم شدن نانولايه ها را در الياف كربنى پيشرفته مشاهده كنند. اين محققان براى اولين بار خم شدن نانوبلورها را در الياف كربنى مشاهده كردند. اين نتايج نشان مى دهند وجود اتصالات عرضى نامرئى بين لايه هاى كربنى عامل اين خميدگى است. اين كشف مى تواند در يافتن راهى براى توليد مواد كربنى پيشرفته مفيد باشد. مواد كربنى ارتجاعى، بسيار سبك و مقاوم به طور معمول در كالاهاى ورزشى بادوام و فناورى پيشرفته هوا- فضا نظير راكت هاى تنيس، تايرهاى مسابقه سرعت، پوشش هاى محافظ گرما و حتى گيتار به كار مى روند. الياف كربنى فقط چند ميكرومتر ضخامت دارند و به طور عمده براى تقويت خواص مكانيكى مواد ديگر از قبيل پليمرها، فلزات و سراميك ها به كار مى روند. استحكام اين مواد در كشش و تنش بيش از هر ماده اى است ولى فشردن آنها به موازات محور طولى مى تواند همانند يك ميله دراز و نازك تحت فشار، سبب خم شدن لايه هاى كربنى نانومقياس شود. محققان در يك آزمايش فيزيكى جديد، انتهاى اين الياف نازك را با عبور از درون ميله هاى توخالى ريز به صورت يك حلقه به هم متصل كردند. بدين ترتيب الياف فوق از بيرون كشيده شده و در داخل تحت فشار قرار دارند. در اين ميان يك ناحيه خنثى نيز درست در محل خميدگى وجود دارد. اين محققان توانستند با كشيدن يكى از دو انتهاى اين الياف، شعاع حلقه و همچنين فشار مكانيكى اعمال شده به نواحى تحت فشار يا كشش را تنظيم كنند. «اسكار پاريس» از موسسه ماكس پلانك مى گويد: «آنچه در اين آزمايش منحصر به فرد است اين است كه ما مى توانيم نقاط بسيارى از طول الياف را مشاهده كنيم و مداركى درباره راز خم شدن آنها به دست آوريم. با استفاده از يك پرتوى ۱۰۰ نانومترى اشعه X مى توانيم نواحى تحت فشار را در طول سطح مقطع برش دهيم. نانوذره به وجود آمده از پراش پرتوى اشعه X به ما اجازه مى دهد تا فشارهاى موضعى لايه هاى چند نانومترى كربنى و همچنين موقعيت آنها را نسبت به محور طولى الياف اندازه بگيريم.» الياف پيشرفته كربنى از صفحات كربنى شبه گرافيتى با اتصالات كوالانسى مستحكم درون صفحه اى و نيروهاى ضعيف واندروالسى بين صفحه اى ساخته شده اند. تقريباً تمام خواص فيزيكى و مخصوصاً رفتار مكانيكى اين مواد به موقعيت آنها بستگى دارد. استحكام كششى اين مواد ۵ برابر بيشتر از استيل و مقاومت كششى ويژه آنها ۱۰ برابر استيل است. ولى اين الياف در مقابل فشار طولى ضعيف هستند. در اينجا رفتار مكانيكى توسط ناپايدارى مكانيكى يعنى خميدگى لايه هاى كربنى در مقياس نانو و همچنين برش لايه هاى كربنى منفرد تعيين مى شود. با وجود اين برخى از اين الياف كربنى به علت وجود تعداد قابل توجهى اتصالات عرضى محكم در بين لايه هاى كربنى در مقابل خمش، مقاومت نشان مى دهند. «هروينگ پترليك» از دانشگاه وينا مى گويد: «اگر ما بتوانيم اتصالات معمولاً ضعيف بين لايه هاى كربنى را با يك روش كنترل شده و با استفاده از اتصالات عرضى قوى تقويت كنيم نه تنها الياف كربنى بلكه نانولوله هاى كربنى جديد نيز مى توانند براى ساخت قوى ترين طناب هاى جهان به كار روند.» اين امر اخيراً با تابش دهى الكترون امكان پذير شده است اما به انرژى و هزينه زيادى نياز دارد. مسئله ديگرى كه هنوز بدون جواب مانده اين است كه چرا اين اتصالات عرضى با ارزش در برخى از الياف كربنى ايجاد شده اند در حالى كه انواع ديگر به راحتى خم مى شوند. اين محققان نتايج كار خود را در Physical Review letters به چاپ رساندند.

یکشنبه، دی ۱۸، ۱۳۸۴

جزر و مد در خدمت توليد انرژى

ترجمه: فرشيد كريمى

ژنراتورهاى زيرآبى كه بر اساس فناورى انرژى باد طراحى مى شوند از سال ۲۰۱۰ با انرژى معادل يك نيروگاه هسته اى شروع به توليد برق براى مردم انگلستان خواهند كرد.اين سيستم كه به TidalStream موسوم است به منظور مهار نيروى آب هاى كشندى عميق و پرشتاب ساخته مى شود. سيستم مذكور توسط «جان آرمسترانگ» مدير فنى سابق گروه انرژى باد از شركت بزرگ Taylor Woodrow و «مايك تادمان» مهندس ارشد اسبق شركت Rolls Royce Marine در حال طراحى است. «جوليان وولفرام» مهندس اقيانوس شناس از دانشگاه ادينبورگ مى گويد: «اگر انگلستان بتواند تمامى انرژى كشندى (جزر و مد) موجود را مهار كند، احتمالاً بين ۲۰ تا ۴۰ درصد تمام نياز خود به انرژى را توليد خواهد كرد.» وى در ادامه مى گويد: «استخراج حتى يك بخش كوچك از اين انرژى سهم مفيدى از توليد انرژى خواهد بود.»
به گفته «وولفرام» گروه هاى زيادى با اميد به توليد انرژى از منابع قابل تجديد در حال تحقيق در مورد امكان استخراج نيروى كشندى هستند. اما نصب و نگهدارى يك سيستم از توربين هاى زيرآبى در درياهاى خشن و آب هاى عميق يك چالش فنى و پرهزينه است.
طرح هاى متداول مى بايد به پى هاى بزرگ و ثابت واقع در بستر دريا محكم شوند تا از واژگون شدن بر روى سازه كه ممكن است بر اثر جريان هاى قوى اتفاق بيفتد جلوگيرى كنند. نصب و نگهدارى نيز پرهزينه است.
«آرمسترانگ» و «تادمن» سيستمى را ابداع كردند كه مى توان آن را در عميق ترين آب ها كه جريان ها در آنجا بالاترين سرعت را دارند قرار داد. اين سيستم قادر است در آنجا به همراه جريان حركت كند تا بيشترين مقدار انرژى را جمع آورى كند. نصب و نگهدارى اين سيستم ايمنى و كم هزينه است و نيازى به جرثقيل، باركش شناور و غواص نيست. هر سازه شامل توربين هايى است كه بر روى يك بويه (buoy) لوله مانند سوار مى شوند. زمانى كه لوله از آب پر مى شود بويه را به درون آب فرو مى برد به گونه اى كه فقط بخش بالاى آن نمايان مى شود و توربين ها را در موقعيت كاركرد قرار مى دهد.
يك ميله بلند بويه را به پايه اى كه در بستر دريا قرار دارد متصل مى كند. اين ميله طورى طراحى مى شود كه به بالا و پائين و به طرفين حركت مى كند تا بدين ترتيب به توربين ها اجازه دهد در سريع ترين قسمت جريان هاى كشندى نوسان كنند. براى انجام تعميرات، آب با استفاده از تلمبه از لوله خارج مى شود تا توربين ها به سطح آب آمده و سپس تعمير و سرويس شوند.
«آرمسترانگ» در اين باره مى گويد مى توان ۳۰۰ واحد از اين سيستم را در يك محدوده ۱۴ كيلومتر مربعى از كانال هاى جريان هاى سريع نصب كرد. اين سيستم قادر خواهد بود انرژى اى معادل يك نيروگاه هسته اى به ظرفيت ۱۲۰۰ مگاوات را توليد كند كه براى بيش از يك ميليون خانوار كافى خواهد بود.
گروه سيستم TidalStream كه مقر آن در لندن است يك توربين كوچك را در روخانه تمز (Thames) مورد آزمايش قرار داد.
به اعتقاد «آرمسترانگ» چالش اصلى كه اين سيستم با آن مواجه است تداخل در عبور و مرور كشتى ها و اجازه عبور به آنها است. اما لايحه اى جديد براى امور آبى در حال تدوين است كه به سيستم هاى بادى دريايى و ديگر منابع انرژى دريايى اجازه عمليات مى دهد كه بدين ترتيب اين مشكل هم برطرف خواهد شد.
Discovery.com,Dec.2005
روزنامه شرق

تشخيص ساده جهش هاىDNA

سايت ويژه توسعه فناورى نانو: محققان دانشگاه ايالتى آريزونا يك روش الكتريكى ساده جهت تشخيص جهش هاى DNA يافته اند. اين تيم تحقيقاتى با استفاده از اندازه گيرى هدايت مولكول ها از طريق به كارگيرى يك ميكروسكوپ پيمايشى تونل زنى (STM)، توانستند تغييرات تك نوكلئوتيدى (SNPs :تغييراتى كه تنها در يك جفت باز DNA اتفاق مى افتد) را تشخيص دهند. «پيمينگ ژانگ» از دانشگاه ايالتى آريزونا مى گويد: «تقاضاى زيادى براى ردگيرى جهش هاى DNA جهت تحقيقات سرطان و يا ديگر كاربردهاى آينده در پزشكى وجود دارد. در حال حاضر مهم ترين مشكل در انجام اين كار، گران بودن و زمان بر بودن روش هاى موجود است.» اين روش حساسيت بالايى دارد، به نحوى كه بسته به شرايط، يك SNP مى تواند هدايت الكتريكى يك مولكول دو رشته اى DNA را به مقدار قابل توجهى تغيير دهد. جهش هاى متفاوت مى توانند هدايت مولكول را افزايش و يا كاهش دهند. «نانجيان تائو» از دانشگاه ايالتى آريزونا مى گويد: «ما روشى ابداع كرده ايم كه از طريق آن مى توان يك مولكول واحد را به صورت يك سيم در يك مدار الكتريكى قرار داد. در حال حاضر ما مى توانيم اطلاعات زيستى يك مولكول DNA واحد را به طور مستقيم بخوانيم.» اين تيم يك مولكول DNA به طول ۱۱ يا ۱۲ باز را بررسى كردند. محققان يك تك لايه از مولكول هاى DNA دو رشته اى تيولاته را بر روى بسترى از طلا قرار دادند. سپس نوك طلايى يك ميكروسكوپ پيمايشى تونل زنى را با سطح تماس داده و همزمان با اندازه گيرى جريان، آن را از سطح جدا كردند. نحوه تغيير جريان نشان دهنده حضور مولكول هاى DNA متصل به نوك STM است. اين تيم تحقيقاتى با انجام اين فرآيند به تعداد هزاران بار، توانستند اطلاعاتى راجع به هدايت الكتريكى تك مولكول ها به دست آورند. «تائو» مى گويد: «براى اندازه گيرى مطمئن به دو نكته بايد توجه كرد. اول اين كه DNA بايد مابين دو الكترود قرار بگيرد و ديگر اينكه، اين كار بايد در يك محيط رقيق آب و نمك صورت پذيرد تا كمترين برهم خوردگى در ساختار مولكول ايجاد شود.» مكانيسم عبور جريان از طريق DNA هنوز كاملاً مشخص نيست. محققان بر اين باورند كه عبور جريان احتمالاً از طريق تونل زنى و يا جهش بار اتفاق مى افتد. در حال حاضر، محققان در حال برنامه ريزى براى اتوماتيك سازى مراحل اندازه گيرى هستند تا بتوانند آناليز همزمان چندين توالى DNA را انجام دهند. محققان كار خود را در PNAS منتشر كرده اند.

پيشرفته ترين سگ روباتيك جهان

ايسنا: حيوانات خانگى روباتيك روز به روز باهوش تر و پيچيده تر مى شوند. طى يك يا دو دهه گذشته، حيوانات خانگى مكانيكى چيزى جز دستگاه هايى كه از باترى استفاده مى كردند، نبودند. با اين حال اين دستگاه هاى پيچيده در حال تبديل شدن از يك دستگاه ساده كه تنها مى نشيند و حركت مى كند به ابزارى هوشمند هستند. امروزه در دنياى عروسك ها، اين حيوانات خانگى الكترونيكى به بازار تجارى بسيار پررونقى بدل شده اند. همزمان با افزايش شمار كودكان در آپارتمان ها در سراسر جهان، جايى كه استفاده از وسايل بازى بزرگ امكان پذير نيست، سازندگان اسباب بازى به طراحى و ساخت حيوانات الكترونيكى مدرن و مدرن تر كه از هوش قابل توجهى برخوردارند، روى آورده اند. اين حيوانات شباهت بسيارى به حيوانات واقعى پيدا كرده و هر سال با معرفى فناورى هاى جديدتر پيچيده تر هم مى شوند. يكى از اين حيوانات بسيار پيچيده، سگ الكترونيكى Sony Aibo است. اين سگ الكترونيكى آخرين و پيشرفته ترين نسل در نوع خود است كه بدون استفاده از سيم، قابليت اتصال به اينترنت جهت ارائه اخبار روز جهان به كاربر را نيز دارد. اين سگ همچنين داراى قابليت هاى مهمى همچون برنامه ريزى شدن براى يك رايانه و حتى پخش لوح فشرده موسيقى است. قيمت اين سگ الكترونيكى حدود دو هزار دلار است كه البته بسيارى توانايى خريد آن را ندارند، با اين حال بسيارى از انواع ارزان تر آن وجود دارند كه چنان قابل رقابت با اين سگ نبوده و نمى توان گفت جايگزين خوبى براى آن محسوب مى شوند.

نحوه عمل سامانه هاى ميكروسيال ساده مى شود

ايرنا: سامانه هاى ميكروسيال كه روى تراشه هاى الكترونيك و در مقياسى كوچك حك مى شوند با استفاده از مجموعه پيچيده اى از تلمبه ها (پمپ ها) و شيرها، مقادير بسيار اندك سيال را در مجارى فوق العاده ظريفى كه روى تراشه ها تعبيه شده است، به حركت درمى آورند. «لوك لى» و همكارانش در دانشگاه كاليفرنيا در شهر بركلى راه تازه اى براى ساده كردن اين فرآيند ابداع كرده اند. اين محققان ابتدا در درون سيال مورد نظر كه قرار است در مجارى مينياتورى به حركت درآيد ذرات ريز طلا در مقياس نانو اضافه كردند. يك پرتو ليزر كم قدرت به ذرات واقع در بخش جلوى سيال تابانده مى شود و گرم شدن اين ذرات در درون سيال موجب به جوش آمدن سيال مى شود. اين سيال جوش آمده در قسمت هاى بعدى مجراى مينياتورى حالت ميعان پيدا مى كند و حالت چگاليده به خود مى گيرد. اين قطرات چگال خود را به بقيه بدنه سيال متصل مى سازند و عملاً سيال را با خود به جلو مى كشند. به اعتقاد پژوهشگران دانشگاه كاليفرنيا در بركلى، از اين روش مى توان براى طراحى و ساختن مدارهاى بزرگ به منظور بهره گيرى از خواص سلول ها و مولكول هاى زيستى استفاده كرد.

سه‌شنبه، دی ۱۳، ۱۳۸۴

كشف باكتری‌های جدید مولد برق

شريف نيوز:دانشمندان نوعی باكتری كشف كردند كه نه فقط از نوعی قند جریان برق تولید بلكه حتی الكترون را به طور مستقیم به قطب‌ها‌ی باتری هدایت می‌كند.
به گزارش واحد مركزی خبر، این باكتری با جذب قند و سوخت و ساز آن برق تولید می‌كند و الكترونها را با كمك اتمهای هیدرات كربن خود به قطبهای یك باتری انتقال می‌دهد.
به این ترتیب منبعی از جریان برق تولید میشود كه هم عمری طولا‌نی دارد و هم با محیط زیست سازگار است.

خطر جدی ویندوز را تهدید میکند

کارشناسان مسائل امنیتی در حال بررسی مشکل جدیدی بر روی سیستم عامل ویندوز هستند که می تواند میلونها کامپیوتر خانگی را دچار ویروس کند.

شواهد امر نشان می دهد که این مشکل در تمامی نسخه های ویندوز وجود دارد و می تواند باعث رخنه هکرها و یا ویروسها به کامپیوترهای میزبان شود.

این مشکل هنگامی می تواند برای کامپیوتر رخ دهد که کاربر به ظاهر در حال بازکردن یک فایل تصویری ساده و بی خطر است.

برخلاف ویروس های دیگر که عمومآ نیاز به اجرای یک فایل exe در کامپیوتر یا باز کردن یک email دارند، ممکن است شما با بازکردن یک صفحه وب در اینترنت که حاوی یکی از این تصاویر آلوده است، کامپیوتر خود را به ویروس آلوده کنید.

مدیر ارشد تحقیقات شرکت F-Secure در این باره می گوید :

"در حال حاضر هنوز به مشکل حادی برخورد نکرده ایم اما پیش بینی می شود چنانچه هکرها اقدام جدی به گسترش این ویروس کنند، مشکل بزرگی در سراسر جهان برای کاربران ایجاد شود. در حال بررسی راه کاری برای این مشکل هستیم، تمام کامپیوترهایی که از سال 1990 بر روی آنها ویندوز نصب شده است دارای چنین حفره امنیتی هستند."

در این حال شرکت مایکروسافت در یکی از خبرنامه های امنیتی خود اعلام کرد که مایکروسافت از وجود چنین حفره امنیتی خطرناکی آگاه است. در ادامه این موضوع آمده است که :

"ما با شرکت های مشاور امنیتی خود در حال کار کردن برای رفع آن هستیم و تا تهیه patch مناسب، به کاربران توصیه می کنیم که email های نا آشنا را باز نکنند و نیز در اینترنت لینک های نا آشنا را دنبال نکنند و تا مدتی فقط از سایت های مطمئت بازدید داشته باشند."

لازم به ذکر است که اواخر هفته گذشته راه کاری برای حل این مشکل بصورت patch از طرف یک متخصص امنیتی روسی بنام ایفاک گویلفانوف (Ilfak Guilfanov) ارائه شد؛ اما کارشناسان به کاربران هشدار داده اند تا زمانی که از طرف مایکروسافت یا شرکت های معتبر امنیتی راهکاری ارائه نشده است از نصب هرگونه وصله (patch) در کامپیوتر خود خودداری کنند.

شامگاه سه‌شنبه آسمان ايران شهاب باران مي‌شود

مسول انجمن نجوم مهر مشهد گفت: شامگاه 13 دي ماه سنگ‌هاي باقي مانده از ستاره دنباله‌دار ماخولز، بارش شهابي ربعي را در آسمان ايران رقم مي‌زنند.
سيد علي اصغر رباني در گفت‌وگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان با بيان اين مطلب افزود: نيمه شب 13 دي ماه در صورت فلكي عوا كه به صورت تصوير يك انسان قابل مشاهده است، كانون اين بارش شهابي را بر كتف چپ اين تصوير مي‌توان رويت كرد .
مسول انجمن نجوم مهر مشهد گفت: تعداد بارش شهابي در واحد زمان (ZHR) اين بارش در آسمان، 85 شهاب در ساعت مي‌باشد و زمان اوج اين بارش در ساعت 21:30 دقيقه شامگاه سه‌شنبه به وقت ايران است.
رباني با تاكيد بر اينكه منشا بارش اين شهاب‌ها دنباله‌دار ماخولز مي‌باشد گفت: سنگ‌هاي اين دنباله‌دار خيلي قديمي است و به نام بارش شهابي ربعي نيز آن را مي‌شناسند.
گفتني است بارش شهابي ربعي در محدوده صورت فلكي گاوران رخ مي‌دهد .
بارش شهابي كوادرانتي كه امروزه هيچ صورت فلكي به اين نام در آسمان نيست،‌ قبل از نيمه شب سه شنبه 13 دي ماه به اوج خود مي‌رسد و شهاب‌هاي آن با سرعت 41 كيلومتر بر ثانيه با جو زمين برخورد مي‌كنند.

یکشنبه، دی ۱۱، ۱۳۸۴

این سوزن ها در سر پیرمرد چه کار می کرده؟

هموطن_بعد از آنکه به صورت اتفاقی از سر یک مرد 67 ساله روسی عکس برداری پزشکی شد ، وجود سه سوزن ناقابل درسر وی مشخص شد.
اگر چه وجود این سوزن ها در مغز انسان خیلی خطرناک به نظر می رسد و ممکن است جان فرد را نیز به خطر بیاندازد، پزشکان محلی با انجام آزمایش های فراوان به این نتیجه رسیده اند که نیازی به خارج کردن این سوزن ها از سر پیرمرد نیست و آنها برای این مرد خطری را به وجود نخواهند آورد.
در بین قدیمی های روسیه رسم بوده که اگر آنها به صورت ناخواسته بچه دار می شدند در سر او سوزن می کردند و به این وسیله فرزند ناخواسته خود را می کشتند.
چون اثبات قتل به این وسیله کار بسیار مشکلی بوده، این کار به وفور در بین قدیمی های روسیه انجام می شد، بر این اساس پزشکان هم احتمال می دهند که شاید این پیرمرد بچه ای ناخواسته بوده و والدین می خواستند او را از بین ببرند.
به هر حال، خود پیرمرد می گوید که در خانواده ای صمیمی و گرم زندگی می کرده و به خاطر همین بعید است که والدینش با او چنین کاری کرده باشند.

پنجم ژانويه‌ي2006 مواظب ويروس خطرناك Sober باشيد

كارشناسان رايانه‌يي به كاربران هشدار دادندكه مراقب ويروس خطرناكي باشند كه مي‌تواند ترافيك اينترنتي را دچار اختلال كند.
به گزارش سرويس فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين ويروس در قالب كرم و در سال جديد وارد سيستم‌ها مي‌شود.
ويروس مزبور در قالب پست‌هاي الكترونيكي حامل مواد غيراخلاقي نازي پنهان مي‌شود.
اين ويروس كرمي از خانواده‌ي‌ sober است كه حدود 7 سال عمر دارد اما اين نسخه‌ي جديد قرار است روز 5 ژانويه به پايانه‌هاي اينترنتي حمله‌ور شود. اين نسخه به ويژه، بسيار خطرناك است و قدرت كافي دارد تا ترافيك اينترنتي را آشفته و مختل كند.
FBI تا كنون هشدار داده بود كه اين ويروس روز 5 ژانويه‌ي 2006 دوباره منتشر خواهد شد. كارشناسان فني نيز مي‌گويند كه اين ويروس هم اكنون در هزاران سيستم رايانه يي وجود دارد و برنامه‌ريزي شده تا روز 5 ژانويه كه مصادف با هفتاد و هشتمين روز سالگرد تاسيس حزب نازي است فعال شود.
پس الكترونيكي حاوي اين ويروس به دو زبان انگليسي و آلماني مشاهده خواهد شد.
طبق گزارشات اخير، تمام برنامه‌هاي بزرگ ضد ويروسي مي‌توانند رايانه‌ها را در برابر اين كرم محافظت كنند.

عادتهای مفید جوان ماندن

مشاورین خانواده و روان پزشکان توصیه های مختلفی را برای زنده نگاه داشتن احساس جوانی در انسان ارائه می کنند. موراد ارائه شده در زیر از جمله این توصیه ها است که می تواند طراوت شادابی و جوانی را در زندگی شما به ارمغان بیاورد، به آنها عمل کنید.

1- به ارقام و شاخص های غیرضروری همچون سن، قد، رنگ، نوع مو و ... توجه نکنید. کنترل برخی از آنها خارج از محدوده توانایی های ما است و سعی در تغییر برخی دیگر جز رنج و عذاب چیزی برای شما نخواهد داشت.

2- با دوستان شاداب خود ارتباط داشته باشید، افراد ناراحت روحیه شما را ضعیف می کنند.

3- سعی کنید همیشه در حال آموختن باشید مثلا در زمینه کامپیوتر، یک رشته هنری، باغبانی و یا هر چیز دیگر. هرگز نگذارید مغزتان بی کار باشد، مغز تنبل خانه شیطان و بیماری های روانی است.

4- از چیزهای ساده لذت ببرید و هرگز از مسائل کوچک رنجیده خاطر نشوید.

5- هفته ای چند بار با صدای بلند و طولانی و تا زمانیکه به نفس نفس زدن بیفتید بخندید، تحقیقات نشان می دهد خنده حتی اگر مصنوعی باشد برای انسان مفید است.

6- ناراحتی های زندگی را تحمل کنید و در صورت نیاز غصه بخورید زیرا تنها فردی که تا آخر عمر با ماست خودمان هستیم، غمخوار خود باشید.

7- خود را با آنچه که به آن علاقه دارید سرگرم کنید مثلا خانواده، موسیقی، اتومبیل، گیاهان، حیوان خانگی، سوغاتی و یا دیگر سرگرمی های مورد علاقه.

8- از سلامتی خود مراقبت کنید. اگر سلامتید، سلامت خود را حفظ کنید اگر سلامتی شما ناپایدار است آنرا بهبود بخشید و اگر خودتان نمی توانید ازعهده این کار برآیید از دیگران کمک بگیرید.

9- از سفرهای بد و خسته کننده پرهیز کنید، سفرهایی که بیش از آنکه برای شما چیزی داشته باشد شما را خسته کرده و آزار دهد. بجای آن می تواند آخر هفته ها را با خانواده یا دوستان به تفرجگاه ها بروید.

10- در هر فرصتی به کسانیکه دوستشان دارید ابراز علاقه کنید.

11- فراموش نکنید که خوشبختی جمع زمانهای حال است، از گذشته درس بگیرید، به فکر آینده هم باشید اما در زمان حال زندگی کنید. از بزرگترین مشکلات دست نیافتن به خوشبختی آن است که همواره تاسف گذشته را بخوریم و نگران آینده باشیم

چگونه پوستی شاداب داشته باشیم ؟

خبرگزاری ايرنا:تبخیر مقداری آب از سطح پوست به طراوت پوست کمک می‌کند.چربی طبیعی پوست از تبخیر بیش از حد آب پوست جلوگیری می‌کند.

برای شاداب‌تر بودن پوست روزانه 7 تا 8 لیوان آب (بدون هیچ افزودنی) بنوشید. از ویتامین‌های C و E زیاد استفاده کنید.

سبزی و میوه تازه به حد کافی مصرف کنید ولی آنها را به خوبی بشوئید تا آلودگی‌های مختلف را وارد بدن شما نکنند. از شستن کلی صورت خود با آب و صابون (به خصوص صابون‌های معمولی) بپرهیزید.

بلافاصله بعد از شستن و خشک کردن صورت از کرم مرطوب کننده استفاده کنید و در زیر نور خورشید، کرم ضدآفتاب به پوست بمالید.

اگرچه صابون پوست را به خوبی تمیز می‌کند ولی بهتر است از صابون‌های معمولی برای این کار استفاده نشود. زیرا صابون‌های معمولی PH قلیایی دارند و با چربی‌های پوست که به صورت نمک‌های اسیدی در پوست وجود دارند، ترکیب می‌شوند و باعث برداشتن چربی‌های پوست و آسیب به آن می‌شوند.

اگر مایلید صورت خود را با صابون بشوئید بهتر است از صابون‌های آرایشی یا صابون‌های اسیدی استفاده کنید، چون PH این صابون‌ها به PH پوست نزدیک است. این صابون‌ها اسیدی بوده و به مقدار کمتری چربی‌های پوست را برمی‌دارند و در نتیجه کمتر پوست را خشک می‌کند.

برای پوست‌های آکنه‌ای صابون‌های آنتی باکتریال مناسب است و اگر پوست شما چرب است تمیز کردن پوست با آب و صابون مانعی ندارد، اما توجه شود که پوست خشک را بهتر است فقط با آب شست‌وشو داد و در صورت استفاده از صابون بلافاصله پوست را خشک کرده و از کرم مرطوب کننده استفاده کرد.

خطر بروز بيماري قلبي را در خواهر و برادر خود جستجو كنيد

خبرگزاري جمهوري اسلامي:محققان مي‌گويند داشتن خواهر يا برادر مبتلا به بيماري قلبي يك عامل مهم خطر در بروز اين بيماري محسوب مي‌شود.

با اين وجود مشخص نيست كه آيا علت اين امر وجود ژن‌هاي مشترك است يا تغذيه مشابه دوران كودكي.

به گزارش خبرگزاري رويترز از شيكاگو، محققان نتيجه گرفتند داشتن يك خواهر و يا بردار مبتلا به بيماري قلبي خطر بروز حمله قلبي، سكته، و يا ايجاد لخته خوني در پا را ‪ ۴۵‬درصد افزايش مي‌دهد.

دكتر "جوان مورابيتو" از مركز "مطالعه قلب فارمينگ‌هام" مي‌گويد بيماري قلبي خواهر يا برادر از بيماري قلبي عروقي والدين پرخطرتر محسوب مي‌شود.

مورابيتو گفت نقش محيط مشترك دوران كودكي در اين زمينه مشخص نيست.

الگوهاي ورزش و تغذيه در دوران كودكي كه فرزندان در يك خانه زندگي مي‌كنند مي‌تواند نتايج اين مطالعه را تاحدودي توضيح دهد.

مركز مطالعات قلب فرامينگهام در تلاش براي مبارزه با بيماري قلبي ‪۵۰‬ سال اطلاعات ارزشمند در مورد ساكنان فارمينگ‌هام را جمع آوري كرده است.

اين محققان به مدت هشت سال ‪ ۲‬هزار و ‪ ۵۰۰‬تن را كه در شروع تحقيق دچار بيماري قلبي نبودند، اما خواهر يا برادر مبتلا به بيماري قلبي داشتند مورد بررسي قرار دادند.

اين محققان به كساني كه خواهر يا برادر مبتلا به بيماري قلبي دارند توصيه كردند مراقب رژيم غذايي خود باشند، بطور مرتب ورزش كنند و فشار خون خود را كنترل نمايند.

نتايج اين مطالعه در مجله "‪of the American Medical Association‬ ‪ "Journal‬منتشر شده است.

روش ابتكاري براي توليد برق از انرژي خورشيد ابداع شد

خبرگزاري جمهوري اسلامي: يك شركت آمريكايي با نصب آينه‌هايي به قطر ‪ ۱۱‬متر در دو منطقه به وسعت هزاران هكتار در صحراي آريزونا نخستين كارخانه‌ها يا مزارع توليد برق از نور خورشيد را در صحرا راه‌اندازي كرده است.
شركت "استرلينيگ انرژي سيستمز" رديفهاي متعددي از اين آينه‌ها را كه به صورت آنت‌هاي بشقابي شكل ساخته شده‌اند در صحرا كار گذاشته است.
هر آينه نور خورشيد را بر روي يك موتور ‪ ۷۵۰‬كيلوگرمي كه داراي پيستونهاي فلزي و سيلندرهاي فلزي پر شده از گاز هيدروژن است، متمركز مي‌كند.
گرماي حاصل از برخورد پرتو خورشيد با گاز هيدروژن موجب مي‌شود دماي گاز تا ‪ ۷۲۰‬درجه سانتيگراد بالا برود.
بر اثر منبسط شدن گاز پيستونها به حركت در مي‌آيند و يك ژنراتور را به كار مي‌اندازند. اين ژنراتور مي‌تواند با بازده ‪ ۳۰‬درصد انرژي گرمايي را به الكتريسيته تبديل كند.
به نوشته هفته‌نامه "نيوساينتيست" ، اين دو مزرعه توليد برق قرار است در سال ‪ ۲۰۰۹‬برق توليدي خود را به شبكه برق سراسري در آمريكا تحويل دهند.
در عين حال قرار است دو مزرعه ديگر نيز يكي در صحرايي در نزديك لس‌آنجلس و ديگري در صحرايي در سن‌ديه‌گو راه‌اندازي شوند.
در مزرعه اول ‪ ۲۰‬هزار آينه كار گذارده خواهد شد و با كمك آنها ‪۵۰۰‬ مگاوات برق توليد مي‌شود.
مزرعه دوم كه كوچكتر است مي‌تواند ‪ ۳۰۰‬مگا وات برق به شبكه تحويل دهد.