سه‌شنبه، اردیبهشت ۱۹، ۱۳۸۵

«انوشه انصاري» نخستين زن گردشگر فضايي بهار آينده راهي فضا مي‌شود

سرانجام پس از نزديك به نيم قرن از نخستين سفر فضايي انسان، شوق پرواز، يك ايراني را نيز به عبور از مرزهاي فضا كشاند.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، انوشه انصاري، نخستين فضانورد ايراني آماده مي‌شود كه در بهار سال آينده به عنوان نخستين زن گردشگر فضايي جهان با فضاپيماي روسي «سايوز» به ايستگاه فضايي بين‌المللي سفر كند.
به گفته مقامات فضايي روسيه، قراردادهاي اوليه براي سفر فضايي خانم انصاري امضا شده و وي براي طي آموزش‌هاي لازم در مراكز فضايي روسيه آماده مي‌شود.
انوشه انصاري كه 38 سال دارد، روز جمعه به همراه يك ژاپني كه از او به عنوان گردشگر فضايي بعدي ياد مي‌شود بازديدي از مركز فضايي روسيه داشت.
انصاري اگرچه به عنوان يك گردشگر فضايي و با پرداخت مبلغي كلان جواز سفر به فضا را دريافت كرده است ولي مشكل مي‌توان سفر اين نخستين فضانورد ايراني را سوداي ماجراجويانه و پرهزينه يك زن ثروتمند براي كسب عنوان نخستين زن گردشگر فضايي دانست؛ خصوصا اين كه انصاري و خانواده‌اش نام‌هايي كاملا شناخته شده در عرصه تحقيقات فضايي هستند. خانواده انصاري مبتكر جايزه 10 ميليون دلاري Ansari X Prize است كه چندي پيش به سازنده نخستين فضاپيماي خصوصي كه قابليت پرواز در ارتفاع بيش از 100 كيلومتري زمين را داشت اعطا شد.
انصاري در شرايطي راهي فضا مي‌شود كه طي چهل و پنج سال گذشته سفر به فضا تنها در انحصار شوروي سابق ( و روسيه)، آمريكا و به تازگي چين بوده است..

تاكنون بيش از 440 نفر طي نزديك به 1000 ماموريت فضايي از مرزهاي فضا عبور كرده‌اند كه نزديك به 380 نفر آنها از اتباع آمريكا و شوروي سابق و بقيه از شهروندان چكسلواكي، آلمان شرقي ( سابق )، ژاپن، بلغارستان، افغانستان، برزيل، انگليس، كوبا، مجارستان، هند، مغولستان، لهستان، روماني، اسلواكي، آفريقاي جنوبي، اسپانيا ، سوئيس ، سوريه، بلژيك، اتريش، فرانسه، اسپانيا، سوئيس، آلمان، مكزيك، هلند، عربستان سعودي، رژيم اشغالگر قدس و مكزيك بوده‌اند كه توسط فضاپيماهاي آمريكايي و روسي امكان سفر به فضا را يافته‌اند.
انوشه انصاري كه در سال 1967 (1347) در تهران به دنيا آمده، در سال 1984 (1364) به همراه خانواده‌اش به آمريكا رفت. پس از به پايان رساندن دبيرستان در دانشگاه جرج ماسون در رشته برق و كامپيوتر به تحصيل پرداخت. انوشه انصاري سپس در دانشگاه جرج واشنگتن آموزش را ادامه داد و موفق به دريافت فوق ليسانس از اين دانشگاه شد.
در سال 1993 به همراه همسر و پسر عمويش « شركت فناوري تله كام » را بنيان گذارد. نام وي به عنوان يكي از زنان موفق به ثبت رسيده است.
انوشه از دوران نوجواني به فضانوردي علاقمند بود و همين علاقه باعث شد در سال 2004 براي نخستين پرواز فضايي غير دولتي جايزه‌اي 10 ميليون دلاري تعيين كند كه با نام «جايزه انصاري ايكس» معروف شد و به موسسه‌اي تعلق گرفت كه در آمريكا توانست كيهان پيماي كوچك « اسپيس شيپ وان » را در همين سال به پرواز در آورد.

سيروس برزو، پژوهشگر كيهان‌نوردي مقيم روسيه و موسس و سردبير مجله «مرزهاي بي‌كران فضا» كه اخيرا كتابي از وي و مجموعه‌اي از آثار استاد فرشچيان با پيگيري او به ايستگاه فضايي بين‌المللي منتقل شده تا نخستين نمايشگاه هنري در فضا را تشكيل دهد، درباره روند سفر نخستين فضانورد ايراني كه در حال حاضر در روسيه به سر مي‌برد به خبرنگار «ايسنا» گفت: از آغاز سال 2006 شايعاتي در مورد پرواز خانم انصاري از طريق شركت «اسپيس ادونچرز» به فضا بر سر زبان ها افتاد كه از همان زمان به عنوان يك علاقمند به فضانوردي خبرهاي مربوطه را پيگيري مي كردم . در تماسي كه با الكساندر الكساندروف كيهان نورد سابق و يكي از مسئولان فعلي پرواز هاي سرنشين‌دار داشتم مشخص شد كه وي اينك در مسكو به سر مي برد و مراحل اوليه كار را مي گذراند.
برزو خاطرنشان كرد: آموزش وي از هفته گذشته به عنوان عضو احتياط ناو سايوز تي ام آ-9 در موسسه فضايي انرگيا با آشنايي با ناو كيهاني سايوز آغاز شده و به همراه « دايسوكه انوموتو» - ژاپني داوطلب سفر به فضا - آموزش مي بيند.
«دايسوكه انوموتو» قرار است 24 شهريور ماه به همراه مايكل لوپز آلگريا و ميخاييل تورين ( دو نفر اخير چهاردهمين گروه مستقر در ايستگاه فضايي بين المللي) به فضا پرتاب شود.
طبق برنامه پرواز انوشه انصاري در فروردين1386 انجام خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست: