حفظ سلامت قلب و تقويت آن مي تواند باعث كاهش سرعت پير شدن مغز شود.
به گزارش بي بي سي، يك تيم از محققان دانشگاه بوستون آمريكا با بررسي نتايج اسكن مغزي در تحقيقات خود متوجه شدند افرادي كه قلب شان كُند كار مي كند و خون كمتري پمپاژ مي كند مغزهاي پيرتري نسبت به سايرين دارند.
محققان در تحقيقات خود كه روي هزار و 500 نفر انجام گرفت همچنين متوجه شدند كه مغز پير كوچك و چروك مي شود.
اين محققان با اشاره به تحقيقات خود در مجله " گردش خون " نوشته اند كه قلب ضعيف و كُند به طور ميانگين باعث پيرتر شدن مغز به ميزان 2 سال مي شود. اين مسئله بيشتر در افراد جواني كه در سن حدود 30 سالگي قرار دارند و دچار عوارض قلبي نيستند و در افراد مُسني كه به عوارض قلبي مبتلا هستند، ديده مي شود.
دكتر آنجلا جفرسون، محقق ارشد اين تحقيق مي گويد: افراد مشاركت كننده در اين تحقيق بيمار نيستند و تنها تعداد كمي از آن ها به عوارض قلبي مبتلا هستند. در اين بررسي مشخص شد كه قلب حدود يك سوم اين افراد كُند كار مي كند، در نتيجه خون كمتري پمپاژ مي كند. اين مسئله با حجم كم مغز در ارتباط است و به گفته اين محققان مي تواند باعث بروز نگراني هايي به دليل احتمال پيري زودرس مغز شود، البته در اين رابطه تحقيقات بيشتر لازم است.
گفته مي شود در افرادي كه از حجم كمتر مغز برخوردارند كاهش عملكرد مغز مشاهده نشده است. با اين حال محققان مي گويند: چروكيدگي و كوچك تر شدن مغز مي تواند از علائم اوليه ايجاد مشكل در فرد باشد. افراد دچار فراموشي حاد اغلب داراي مغز كوچك تر و فشرده تري هستند كه اين مسئله مي تواند زنگ خطري را در ارتباط با افرادي كه در معرض پيري زودرس مغز قرار دارند به صدا درآورد.
دكتر جفرسون مي گويد: تئوري هاي زيادي در باره اين كه چرا فعاليت پايين و كُند قلب يا ميزان پمپاژ خون در بدن بر سلامت مغز تأثير مي گذارد وجود دارد.
تنها راه حل تغيير ميزان پمپاژ خون و افزايش اين ميزان انجام فعاليت هاي مستمر ورزشي است به طوري كه فعاليت قلب و ضربان آن تا حد زيادي در زمان ورزش افزايش يابد.
به عنوان مثال، كاهش حجم خون پمپاژ شده به مغز، مي تواند باعث كاهش حجم اكسيژن و مواد لازم در سلول هاي مغزي شود.
اين محقق مي افزايد: هنوز زود است كه بتوان نتيجه به دست آمده از اين تحقيق را مبناي توصيههاي پزشكي قرار داد با اين حال نتايج اين تحقيق نشانگر آن است كه سلامت قلب و مغز با يكديگر در ارتباط است. متخصصان مي گويند تنها راه حل تغيير ميزان پمپاژ خون و افزايش اين ميزان انجام فعاليت هاي مستمر ورزشي است به طوري كه فعاليت قلب و ضربان آن تا حد زيادي در زمان ورزش افزايش يابد.
با افزايش سن و با سخت و باريك شدن مويرگ هاي مغزي، توانايي بدن در دريافت اكسيژن كاهش مي يابد كه اين امر سبب نارسايي مغزي و فرتوتي و اختلالات پيري مي شود. علائم اين مشكل كاملا بارز بوده و به شكل از دست دادن تمركز حواس و حافظه كوتاه مدت، فراموشي، پريشاني، ضعف، خستگي، افسردگي، اضطراب، سرگيجه و وجود صدا در گوش ديده مي شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر