چهارشنبه، مهر ۰۴، ۱۳۸۶

غذاهاي تراريخته: مايه رحمت يا باعث زحمت!


هنگامي كه به يك سيب گاز ميزنيد تا حدي ميدانيد كه چه چيزي داريد ميخوريدو از آن لذت مي بريد. اما خيلي از غذاها را نميدانيد كه حاوي مواد تراريخته ژنتيكي هستند يا خير .
ذرت، سويا ، پنبه و كلزا بيشترين گياهان تراريخته را در دنيا تشكيل مي‌دهند. بر اساس آمار وزرات كشاورزي آمريكا در سال 2006 حدود 61% ذرت و 89% سويا را محصولات تراريخته تشكيل داده اند.
اغلب غذاهاي تراريخته براي تغذيه حيوانات مورد استفاده قرار مي‌گيرد و در نهايت از خانه ها رستورانها و فروشگاهها سر در مي‌آورد.
تخمين زده مي شود كه حدود 70% مواد غذايي فرآيند شده حاوي مقاديري از مواد تراريخته ژنتيكي هستند. اين مواد شامل شربت ذرت ، پروتيين سويا، روغن كلزا، روغن پنبه، لسيتين ها و مواد افزودني مشتق شده از سويا است.
مواد تراريخته براي اولين بار در سال 1996 به بازار عرضه شد. اولين ژني كه به گياهان منتقل گرديد ژن BT بود كه يك سم معمولي براي از بين بردن حشرات است.اين ژنها را براي افزايش مقاومت گياهان به حملات حشرات انتقال مي‌دهند. بقيه اصلاحات ژنتيكي شامل افزايش مقاومت گياهان به ويروس هاي خاص و علف كشها است.
آقاي روني كومينس مدير انجمن مصرف كنندگان محصولات ارگانيك مي گويد اخيرا نيز ژنهاي انسان را به برنج انتقال داده‌اند براي توليد داروهاي انساني .او ميگويد دانشمندان ژن گل اطلسي(petunia) را به سويا انتقال داده اند تا به علف كشها مقاوم گردد.
اما اين اتفاق در طبيعت خود به خود صورت نمي گيرد و تهديدي را براي سلامت انسانها ايجاد خواهد كرد.
قانون گذاران عمده ابالات متحده آمريكا شامل اداره دارو و غذا، وزارت كشاورزي و سازمان حفاظت محيط زيست آمريكا مي‌گويند كه گياهان تراريخته براي سلامت انسان ضرري ندارد
اما منتقدان گياهان تراريخته معتقدند كه مدارك كافي براي اثبات اين ادعا وجود ندارد و در دراز مدت نتايج اين محصولات مشخص خواهد شد..
اقاي كومينس نويسنده كتاب غذاهاي مهندسي ژنتيك:راهنماي خوددفاعي براي مصرف كنندگان مي‌گويد بيشترين نگراني ها از غذاهاي تراريخته افزايش آلرژي، آسيب سيستم ايمني و آسيب دستگاه گوارش است.
فرايند پيوند ژنها، وارد كردن خطرناك ژنهاي خارجي به غذاهاي معمولي است بدون اينكه بدانيم چه عواقبي در انتظار ما است. اين فرايند گاهي موفق و گاهي مغلوب است.او ميگويد بازآرايي پويايي ژنتيكي داخل سلول باعث ساخت پروتيين هايي ميشود كه آلرژي زاست. بله ما از عاقبت اين كارها خبر نداريم.
ايجاد واكنشهاي الرژيكي در هنگام استفاده از محصولات تراريخته سابقه دارد. در سال 2000 مركز كنترل بيماريهاي واگير و پيشگيري در امريكا گزارشي را ارايه كرد كه ذرت تراريخته استار لينك باعث ايجاد واكنشهاي آلرژيك شديدي شده است. كه علت آنرا پروتيين يافت شده در آن ذرت عنوان كرده اند.
بهر حال بنظر ميرسد بهترين راه براي شناسايي محصولات تراريخته زدن برچسب محصول تراريخته بر روي آنهاست. بهترين راه هم براي عدم خوردن محصولات تراريخته خريدن محصولات ارگانيك است زيرا محصولات ارگانيك هم داري برچسب گواهي شده هستند و هم استفاده از محصولات تراريخته در كشاوزي ارگانيك ممنوع است.
مصرف غذاهاي كامل و طبيعي و عدم مصرف غذاهاي فرآيند شده گزينه ديگري مي‌تواند باشد. اگر شما از غذاهاي كامل و حبوبات استفاده كنيد سلامتر خواهيد ماند

منبع: http://www.healthday.com/
23 march 2007
Author: Karen Pallarito

سه‌شنبه، مهر ۰۳، ۱۳۸۶

چرا بعضي چيزها بوي بد مي‌دهند؟

آيا تاكنون فكر كرده‌ايد كه چرا بعضي چيزها بوي بد مي‌دهند؟ مي‌دانيم كه بيني ما به سرعت مي‌تواند يك بوي مطبوع و نامطبوع را از هم تشخيص دهد اما تاكنون هيچ عامل يا واكنش شيميايي كه به ما در تعيين خوبي و بدي بو كمك مي‌كنند، شناخته نشده بود.
به گزارشایرنا به نقل پايگاه اينترنتي لايوساينس، محققان دريافته‌اند كه گرايش مولكول‌هاي سنگين‌تر و گسترش‌پذيرتر به داشتن بوي نامطبوع بيشتر از مولكول‌هاي سبك و فشرده‌تر است اما با اين وجود استثناهايي نيز در اين قانون وجود دارد.
از اين يافته مي‌توان براي حدس زدن خوبي يا بدي بوي يك مولكول قبل از اينكه شخصي آنرا بو كند، استفاده كرد.
"ريحان خان" دانشمند علوم اعصاب در "دانشگاه كاليفرنيا" در بركلي معتقد است كه در سير تكاملي انسان، حس مطبوع بودن بوها به عنوان واكنشي غريزي در نظر گرفته شده كه ما را در محيط زيستمان هدايت مي‌كند.
ريحان‌خان گفت، مردم مي‌توانند بلافاصله بگويند كه بوي يك چيز، خوب است يا بد. به گفته او در مسير تكامل، به كارآمدترين حس‌ها تكيه شده است به اين معني كه مثلا چشم براي تشخيص رنگ‌ها از طول موج نور استفاده مي‌كند.
يافته‌هاي ريحان‌خان و همكارانش در چاپ اخير مجله "علوم اعصاب" (‪ (Neuroscience‬منتشر شده است.
ريحان‌خان و گروه تحقيقاتي وي براي كشف راه‌هاي ميان‌بر بيني براي تشخيص بوي مطبوع و نامطبوع بيش از هزار و ‪ ۵۰۰‬ويژگي حدود ‪ ۱۵۰‬مولكول را بررسي كردند و سپس آنها را با "ارزيابي‌هاي حرفه‌اي" بوي اين مواد مقايسه كردند.
در پايان اين مطالعه ديده شد، وزن مولكول و چگالي الكترون بهترين همبستگي را با بوي مطبوع داشتند. براي مثال يك مولكول سنگين وزن و گسترش پذير بوي نامطبوعي چون چوب در حال پوسيدن مي‌دهد درحاليكه هيدروكربن شيرين - يك مولكول فشرده اما سبك وزن -- بويي چون ليمو دارد.
ريحان‌خان به لايوساينس گفت، "از ديدگاه تكاملي، ما معتقديم كه بدن ما از اين چند ويژگي معدود، براي تشخيص بوي مطبوع از نامطبوع استفاده مي‌كند.
اما هنوز نمي‌دانيم چرا مغز و بيني به اين خواص مولكولي حساسيت نشان مي‌دهند." ريحان‌خان گفت، آنچه آنان مي‌دانند اين است كه مواد شيميايي كه بوي مطبوعي ندارند معمولا براي ما مفيد نيستند و حتي مي‌توانند مضر نيز باشند.

شنبه، شهریور ۲۴، ۱۳۸۶

احتمال زندگی پس از مرگ خورشيد،

ستاره‌شناسان سياره‌اي مشابه زمين را كشف كردند كه پس از مرحله مرگ ستاره خود، همچنان باقي مانده است. اين نخستين باري است كه سياره‌اي كشف مي‌شود كه از مرحله باصطلاح "غول سرخ" خود كه در آن ستاره پير، منبسط مي‌شود و اجرام چرخنده در اطرافش را مي‌بلعد، جان به در برده است.
به گزارش ايرنا و به نقل از رويترز، كشف اين سياره گازي غول آسا كه سه برابر سياره مشتري است، منظري از آينده منظومه شمسي و آنچه با پير و متلاشي شدن خورشيد در زمين اتفاق خواهد افتاد، ارائه مي‌دهد.
دانشمندان دريافتند اين سياره حدود چهار هزار و ‪ ۵۰۰‬سال نوري از زمين فاصله دارد. اين سياره نيز زماني در فاصله كنوني زمين با خورشيد ما (حدود هشت دقيقه نوري) به دور ستاره خود مي‌چرخيده، اما سپس از مسير خود خارج شده است.
"جاناتان فورتني" محقق ناسا در نشريه نيچر نوشت، اكنون، اين تنها منظومه سياره‌اي كشف شده‌اي است كه از مرحله "غول‌سرخ" خود جان به در برده است.
اين كشف نه تنها در مورد منظومه شمسي ما كه در آن عطارد، زهره و حتي زمين در نهايت توسط خورشيد كه هنگام مرگ، سرخ و منبسط مي‌شود، بلعيده خواهند شد، بلكه در مورد منظومه‌هاي ديگري كه در همسايگي ما قرار دارند، اطلاعاتي را در اختيار دانشمندان قرار مي‌دهد.
دانشمندان حدود ‪ ۲۵۰‬سياره را شناسايي كرده‌اند كه دور ستاره‌هايي غير از خورشيد ما مي‌گردند. اغلب آنها از طريق اندازه‌گيري هايي غيرمستقيم مانند تغييرات جزيي در حركت يك ستاره كشف شده‌اند.
"دان كورتز" اخترفيزيك شناس دانشگاه لانكشاير گفت اين گروه تحقيقاتي سياره مذكور را بطور تصادفي و هنگامي كه در حال بررسي ستاره مادر آن موسوم به "‪Pegasi‬ ‪ "V 391‬بودند، كشف كردند.
امواج صوتي در اين ستاره آن را به تغييراتي نبض مانند واداشته و هر دقيقه روشنايي آن را تغيير مي‌داد. با مشاهده اين تغييرات ستاره‌شناسان مي‌توانند سرعت صوت را با هدف ديدن درون ستاره، اندازه‌گيري كنند.
اين گروه دريافت ستاره ‪Pegasi‬ ‪ V 391‬در ميانسالي خود زماني كه وارد فاز "غول‌سرخ" شد و پيش از آنكه شعاع خود را تا بيش از ‪ ۱۰۰‬برابر منبسط كند، جرمي برابر جرم خورشيد داشت. انتظار مي‌رود خورشيد اين كار را در پنج ميليارد سال انجام دهد.
محققان مي‌گويند ستاره مادر اين سياره جرم خود را از دست داد و نيروي گرانشي آن براي جذب آنقدر كم شد باعث شد كه سياره فقط اندكي از مسير خود منحرف شود و علت باقي‌ماندن اين سياره همين امر بوده است.
به گفته كورتز، زماني كه خورشيد (كه دانشمندان فكر مي‌كنند ‪ ۳۰‬درصد بزرگتر از زمان به وجود آمدن آن است) تمامي هيدروژن خود را از دست دهد و در طول مرحله غول‌سرخ، منبسط شود، زمين نيز احتمالا به همين دليل از نابودي كامل نجات خواهد يافت.
آينده‌زمين آنست كه گرماي خورشيد، اقيانوس را به جوش آورد، اما سنگهاي داغ از اين نابودي جان سالم به در مي‌برند.

سرعت اینترنت ژاپن60هزار برابر ایران

سایت "فرارو" در یادداشتی به قلم "سام رضویان" نوشت:
دیروز لا به لای خبرها، نام سرگشاده ای بود از مدیران چند پایگاه خبری اینترنتی خطاب به اعضای کمیسیون فرهنگی و کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ، که بر خلاف گذشته در آن، نه حرفی از آزادی بیان بود، نه رفع فیلتر بود و نه شکایت های همیشگی مشابه.
هرچند که ممکن است در وهله اول عجیب و حتی مضحک به نظر آید ولی مدیران این سایت ها، که در میان آنها پایگاه های پرآوازه ای چون بازتاب و آفتاب و انتخاب و عصرایران به چشم می خورد خواستار "دسترسی مناسب به اینترنت" شده بودند!
این نامه بسیار قابل تامل می تواند باشد آنگاه که از خود بپرسیم، چگونه ممکن است پایگاه خبررسانی اینترنتی، که باید اخبار را در هر لحظه و در سریعترین زمان ممکن ارائه کند، در دسترسی به اینترنت که مایه حیات آن است مشکل داشته باشد؟
نگاهی به اخباری که گاه گاه درباره «اینترنت در کشورهای مختلف» پخش می شود، به حیرتمان وامی دارد. چندی پیش، از همین دست خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سرعت اینترنت در ژاپن 60هزار برابر ایران است (یا به عبارت دیگر سرعت در ایران یک شصت هزارم سرعت درژاپن است!)
و این البته حال و روز اسف بار فن آوری ارتباطات در همان کشوریست که قرار در شعار قرار بوده "ژاپن اسلامی" باشد اما در عمل اینترنت معمولی که سرعتش 60000برابر کمتر از ژاپن "غیر اسلامی" است را هم نمی توان بدون تحمل رنج و عذاب به دست آورد!
روشن است که «ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید»، اما ای کاش بدانیم و بدانند که یکی از راه های مهم پیشرفت در یک جامعه، حضور مطبوعات و سیستم خبررسانی پویا در آن است. و امروز در کشورمان می بینیم که این سیستم، نه تنها پویا نشده که به قهقرا می رود! و این بازی جدید "اینترنت قطع کردن" راهی دیگر است در کنار فیلتر کردن ها و هزار بازی دیگر، که دستی دیگر بر گلوی جامعه خبری کشور باشد...
آخر چگونه باید فراموش کرد که دوسال پیش در جای جای تهران، صدای بیلبورد ها به گوش می رسید که نام شرکت های سرویس دهنده اینترنت را فریاد می زدند و خطوط پرسرعت شان را تبلیغ می کردند. هرکس می توانست برای خود "خط پرسرعت" داشته باشد، اما امروز برای اشتراک خط پرسرعت اینترنت، باید ماه ها در صف ماند و بار منت قومی کشید و التماس کرد و ... به راستی چطور آقای وزیر «ارتباطات و فناوری اطلاعات» به «پهنای باند» می نازد؟ آیا این داستان هم، همان داستان آمارهای "اعجاب انگیز" است که هیچ کس جز "بعضی ها" باورش نمی کنند؟ پس این همه پیشرفت در عرصه مخابرات و فناوری اطلاعات، طی این دو سال چرا دیده نمی شوند؟
یادمان هم هست که "رسما" دستوری رسید که اینترنت پر سرعت را دست هرکسی نباید داد... اینترنت پر سرعت چیزی نیست که قرار باشد در دست مردم بیفتد! به شرکت ها هم به نباید به این راحتی اینترنت داد. آنقدر سخت که نا امید شوند! و حتی شایدآنقدر سخت که خبرگزاری دیگری باز نشود.
امروز مدیران سایت هایی که هرکدام سمت و سویی دارند و "به رغم اختلاف نظرهای احتمالی با یکدیگر، در عین حال در چارچوب مقررات جمهوری اسلامی و از داخل ایران به فعالیت خبری مشغول"اند، از نمایندگان مجلس درخواستی یکسان کرده اند. که همین اتحاد شاید تنها نکته مثبت "مصیبت قطع مکرر اینترنت" باشد.
و البته نکته ای در این نامه به چشم می خورد که کمی دردناک تر است " ما در مقام قضاوت و این ادعا که آیا این وضعیت بنا به دستورات خاص و برنامه ریزی شده، بوجود آمده و یا محصول بی تدبیری برخی مسئولان است نیستیم".
داستان باید بیشتر شکافته شود، دستور خاص و برنامه ریزی شده، یا بی تدبیری مسئولان؟ به راستی کدامیک از این دو تیر به سینه مسئولان امر خواهند نشست؟ آنان که به "پهنای باند" می نازند، آیا نمی توانند خطوط پرسرعت اینترنت را به راحتی در اختیار عموم قرار دهند یا "نمی خواهند"؟ آیا احساس می کنند قدرت گرفتن پایگاه های خبری اینترنتی، موجب تضعیف جایگاه آنهاست؟ یا به راستی نمی توانند اینترنت لاغر ایرانی را به دست کاربران برسانند؟ اگر اینگونه است پس این همه ادعای پیشرفت در صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات چه می شود؟ نکند کسی این میانه دارد دروغ می گوید؟!!
مشکل اینترنت برای پایگاه های اینترنتی، مشکلی است کاملا محسوس. کافی است روزی سری به دفتر یکی از این سایت ها بزنید تا گاه و بیگاه، بشنوید که آه از نهاد خبرنگاران بر می آید که: "قطع شد..." این مشکل آنقدر محسوس و ملموس هست که نیازی به اوردن ادله و براهین برای اثبات آن نباشد. اما آیا ممکن است مسئولان نیز کمی از مشکلاتشان بگویند؟ بگویند که چرا چنین بلایی بر سر پایگاه ها می آید؟ آیا در پی مقابله با این پایگاه ها هستند؟ مگر قدرت این پایگاه ها تا چه اندازه است که "بعضی" ها دست بر رگ حیاتشان نهاده اند و گاه گاه اجازه نفس کشیدن را از آنان سلب می کنند؟
هرکدام از این پایگاه ها، وابستگی ای پیدا و پنهان به یکی از جناح های درون حاکمیت دارند و شکی نیست که هیچ یک "برانداز" نیستند و درون نظام جمهوری اسلامی فعالیت می کنند و هر کدام بیانگر بخشی از آرای "اهل حکومت" اند. طبیعی است که محدود کردن این پایگاه ها، در روزگاری که دشمنان ایران، با تمام قوا و با در دسترس داشتن بهترین امکانات، از جای جای جهان به سمت ما هجوم می آورند، کاری عقلانی و به نفع نظام نیست. این پایگاه ها، "به رغم اختلاف نظرها"ی شاید بسیار، همگی فرزند یک پدرند و خواهان سربلندی ایران، روا نیست که از حیاتی ترین حق خود، محروم باشند.
عصر ايران

گوگل يعني چه؟

سرمایه نوشت: آيا تا به حال از خود پرسيده‌ايد كه واژهء «گوگل» كه هر روز ميليون‌ها كاربر اينترنتي از آن براي جست‌وجو استفاده مي‌كنند به چه معنايي است و توسط چه كساني ايجاد شده است؟
«گوگل» واژه‌اي است كه با اندكي تغيير و بازي در حروف كلمهء گوگول (googol) توسط ميلتون سيروتا، برادرزادهء ادوارد كانسر، رياضي‌دان آمريكايي ايجاد شده است.
گوگول، خود واحد شمارشي است كه به عدد يك با 100 عدد صفر در مقابلش اشاره مي‌كند. در سراسر دنيا هيچ «گوگولي» از هيچ پديده‌اي وجود ندارد. نه ستاره، نه ذرات گرد و غبار و نه حتي اتم. گوگول يك عدد بسيار بزرگ و دست‌نيافتي است.
استفاده از واژهء گوگل، ماموريت انسان براي سازمان‌دهي اطلاعات بسيار زياد و شايد بي‌كران جهان را به ذهن متبادر مي‌كند و اين‌كه اين اطلاعات براي همه قابل دسترسي و قابل استفاده باشد.
در داستان تاسيس گوگل آمده است: «لري‌پيج و سرگي برين وقتي به عنوان فارغ‌التحصيلان رشتهء كامپيوتر در دانشگاه استندفورد براي اولين بار همديگر را ديدند هيچ علاقه‌اي به همديگر نشان ندادند.»
لري 24 ساله و فارغ‌التحصيل دانشگاه ميشيگان و سرگي 23 ساله در مورد هر چيزي كه حرف مي‌زدند به مشاجره با يكديگر مي‌پرداختند. نظرهاي قوي و ديدگاه‌هاي متفاوتشان بالاخره به يك نتيجهء نهايي و قابل قبول براي هر دو انجاميد تا راه‌حلي براي بزرگ‌ترين چالش در رانش كامپيوتر پيدا شود: يافتن اطلاعات مناسب و دلخواه از بين حجم عظيمي از داده‌ها.
ژانويه 1996، لري و سرگي همكاري خود را براي ساخت يك موتور جست‌وجو به نام بك‌راب ( BackRub ) آغاز كردند كه اين عنوان به خاطر كارآيي منحصربه‌فرد اين موتور در جست‌وجوي لينك‌هاي قبلي ( Back Links ) انتخاب شده بود. لري كه هميشه به ور رفتن با كامپيوتر علاقه نشان مي‌داد، وظيفهء اختراع نوع جديدي از فضاي سرور با حجم اندك به جاي استفاده از ماشين‌هاي بزرگ و گران‌قيمت را به عهده گرفت.
يك سال بعد، يافتهء منحصربه‌فرد آن‌ها براي تحليل و بررسي داده‌ها، شهرت روزافزوني بين كساني كه آن را ديده بودند، به دست آورد.
اين تكنولوژي جديد جست‌وجو، باعث شد تا سر و صداي زيادي در محيط‌هاي دانشگاهي ايجاد شود.
لري و سرگي در نيمهء اول سال 1998، به فعاليت خود براي تكميل اين تكنولوژي ادامه دادند تا اين‌كه در ادامه، براي يافتن مسير مناسب «گوگل» سخت‌افزارهايي با قيمت مناسب خريداري كردند و كامپيوتر شخصي خود را در اتاق‌خوابگاهي لري ايجاد كردند كه در واقع اين كامپيوتر اولين مركز داده‌پردازي گوگل بود.
در اين ميان سرگي يك دفتر بازرگاني تاسيس كرد كه در آن، هر دو پذيراي افراد واجد شرايطي بودند كه خواستار دريافت مدرك، البته بهتر از هرجاي ديگري بودند. با وجود هيجان و كششي كه در اين كار وجود داشت، آن‌ها علاقهء ‌چنداني براي ايجاد كمپاني شخصي در كنار تكنولوژي توسعه‌يافته‌شان نداشتند.
ديويد فيلر، موسس ياهو كه آن موقع با آن‌ها آشنا شده بود بي‌كم‌وكاست بودن تكنولوژي آن‌ها را تاييد كرده بود اما لري و سرگي را تشويق كرد تا فعاليت خود را با تاسيس كمپاني موتور جست‌وجو گسترش دهند و به آن‌ها گفت:«زماني كه اين تكنولوژي به طور كامل به سرانجام رسيد و نهايي شد، در موردش صحبت خواهيم كرد.»
اما اين چنين شد كه با تلاش و ممارست لري و سرگي، گوگل، آن‌چنان كه امروز به عنوان فراگير‌ترين موتور جست‌وجو مطرح است، راه‌اندازي شد.
گوگل درهاي خود را به طور دقيق در سپتامبر 1998 گشود. تاريخ دقيق جشن تولد ممكن است در طول سا‌ل‌ها، بسته به اين‌كه چه زماني دوست داشته باشيم از خوردن كيك لذت ببريم، جابه‌جا شود. كيك گوگل البته هميشه دوست داشتني و خوشمزه است!

دوشنبه، شهریور ۱۹، ۱۳۸۶

انگور به دليل داشتن پتاسيم زياد در كنترل فشار خون و رفع ضعف عمومي بدن تاثير مطلوبي دارد.

انگور داراي ويتامين‌هاي آ، ب، ث، و د بوده و همچنين حاوي مواد معدني از جمله منيزيم،‌ كلسيم، آهن، فسفر، منگنز، كلر، يد، آرسنيك، سيليس، پتاسيم، آلبومين و البته مقدار زيادي تانن است.

اين ميوه حاوي 79 درصد آب، 14 درصد قندهاي مختلف و همچنين داراي مواد معدني و عناصر و تركيبات مفيد است.

در حال حاضر از اين ميوه در رژيم‌هاي مختلف تغذيه‌اي براي درمان برخي از بيماري‌ها به روش طبيعي استفاده مي‌شود.

به علاوه از انگور براي درمان بيماري‌هايي چون يبوست، بهبود كم خوني، بهبود عوارض رماتيسم و حتي براي پيشگيري از بروز سرطان استفاده مي‌شود.

قند موجود در اين ميوه به طور مستقيم و به راحتي جذب خون شده و در عضلات و كبد ذخيره مي‌شود. در حالي كه قند موجود در ساير مواد غذايي بايد ابتدا به قند خون تبديل شده و سپس مي‌توانند وارد خون شوند.

شيره انگور براي جبران ضعف بدن به ويژه براي افرادي كه بدن آنها در اثر ابتلاي طولاني مدت به يك بيماري يا در نتيجه جراحي ضعيف شده، بسيار سودمند است.

كشمش نيز نه تنها تمام خواص انگور را دارد بلكه حتي ارزش غذايي آن از انگور هم بيشتر است. مصرف انگور باعث مي‌شود كه معده كاملا تخليه و باعث افزايش ادرار شده و مواد زايد داخل معده را از بين مي‌برد.

اين ميوه در پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هايي چون سوء هاضمه، بيماريهاي پوستي، خونريزي معده، تشكيل سنگ كليه و سنگ مثانه تاثيرات مثبتي دارد.

انگور همچنين خون را تصفيه و در تنظيم قند خون نقش دارد. از آنجا كه اين ميوه داراي خواص ضدعفوني كننده است، لذا خاصيت ضد سرطاني دارد.

رباتی که حدس می زند

دانشمندان رباتی طراحی کردند که می تواند با استفاده از حدس زدن نقشه محیط پیرامونش را بسازد. محققان ادعا می کنند با استفاده از این رویکرد جدید ربات ها آسان تر و با سرعت بیشتری می توانند مسیر خود را در محیطهای پیچیده ای مانند ساختمان های ناآشنا پیدا کنند. موقعیت سنجی ، یکی از بزرگترین چالشهای روبه روی ربات های متحرک است. یکی از الگوریتم های معمول این است که ربات ها در حین پیدا کردن راه خود، نقشه ای از محیط اطرافشان نیز می کشند ممکن است رسم یک نقشه ذهنی برای انسان ساده باشد، اما انجام این کار برای ربات ها بسیار سخت و زمان بر است. ربات ها برای اندازه گیری فاصله نقشه برداری معمولا از مسافت سنج و اسکنر لیزری استفاده می کنند. دانشمندان برای بالا بردن دقت و همچنین سرعت دادن به این فرآیند تلاش کردند از الگوریتم دیگری استفاده کنند یا این که ربات ها را به جستجوی تیمی یک منطقه بفرستند. اکنون محققان دانشگاه Purdue در ایالات متحده از رویکرد جدیدی برای حل این مشکل استفاده می کنند. آنها الگوریتمی طراحی کرده اند که در آن رباتها با استفاده از اطلاعاتی که تا به حال جمع آوری کرده اند، آنچه را برای آنها پیش خواهد آمد حدس می زنند. وقتی شما در حین حرکت نقشه ای را در ذهنتان ترسیم می کنید، می توانید از آن به عنوان یک پایگاه داده برای پیش بینی محیط اطرافتان استفاده کنید. بنابراین لازم نیست همه راهها را امتحان کنید، در زمان صرفه جویی می کنید و در عین حال نقشه دقیق تری نیز خواهید داشت.
● به سوی ناشناخته این الگوریتم مناطق جستجو نشده را در مجاورت نواحی که نقشه آنها رسم شده است شناسایی می کند. این نواحی خانه های مرزی نامیده می شوند. ربات از الگوی گنجها در لبه های نواحی مرزی استفاده می کند و در مناطقی که قبلا نقشه برداری کرده ، به دنبال الگوهای مشابه می گردد. اگر مورد مشابهی یافت شود، الگوریتم از نقشه موجود برای پیش بینی محتوای خانه مرزی استفاده می کند. هر پیش بینی یک ضریب اطمینان دارد. نواحی ای که ضریب اطمینان بالایی دارند برای صرفه جویی در زمان بدون جستجو رها می شوند؛ اما در مواقعی که ضریب اطمینان پایین است ، نقشه برداری دقیقی انجام می شود. این الگوریتم اولین بار با استفاده از رباتهای شبیه سازی شده و در هزار توها و محیطهای اداری مجازی آزمایش شد. رباتهای شبیه سازی شده در حالی که نسبت به قبل محیط خود را ۳۳ درصد کمتر جستجو می کردند، قادر بودند با موفقیت جهت یابی کنند. آزمایش های واقعی با استفاده از ربات های کوچک در یکی از ساختمان های اداری دانشگاه انجام شد. رباتهای واقعی نیز توانستند با تلفیق روش پیشگویی و استفاده از ابزارهای اندازه گیری در زمان کمتر و با خطاهای کمتری موقعیت سنجی کنند.


● کارگروهی رباتها دانشمندان این تیم تحقیقاتی قصد دارند این روش را روی گروهی از رباتها به طور همزمان آزمایش کنند. هر کدام از این رباتها نقشه خود را به طور جداگانه ترسیم می کند و زمانی که به ربات دیگری می رسند، اطلاعاتشان را در اختیار یکدیگر قرار می دهند. به این ترتیب رباتها این امکان را دارند با استفاده از اطلاعاتی که همکارشان جمع آوری کرده ، پیشگویی کنند. این روش محدودیت هایی نیز دارد به عنوان مثال تنها می توان در محیطهای داخل ساختمان از آن استفاده کرد و در محیطهای خارجی که طرحهای تکراری بسیار کمتری وجود دارد، بخوبی عمل نمی کند. در هر صورت این الگوریتم به روشی که ذهن انسان به کار می برد، نزدیکتر است. اما این الگوریتم علاوه بر ساخت ربات در جراحی نیز کاربرد دارد. محققان با استفاده از توانایی های این روش در حال طراحی ابزارهای جراحی آندوسکوپی هستند. در این طرح ابزارهای جراحی ، همانند رباتها، می توانند با استفاده از اطلاعاتی که از پیش دارند در رابطه با محیط اطرافشان پیش بینی کنند. نقشه برداری از محیط داخل بدن به دلیل حجم زیاد حرکتهای اندامهای داخلی بسیار مشکل است. با این روش استفاده از اسکن هایی که پیش از عمل تهیه شده اند می تواند کار را ساده تر کند
سازمان آموزش و پرورش استان خراسان

نخستين موتور در ايران

موتور EF7 نخستين موتور در ايران است كه در خودرويي با تيراژ بالا از سيستم سوپاپ متغير سوخت كه 10 درصد مصرف سوخت را كاهش مي دهد، استفاده مي‌شود. اين سيستم هم سبب افزايش راندمان موتور شده و هم در دورهاي پايين سبب کاهش مصرف و در دورهاي بالا سبب افزايش قدرت مي‌شود. در اين سامانه يک سيستم تغيير حالت ميل بادامک وجود دارد که بر اساس فشار روغن از مغز هوشمند موتور دستور مي‌گيرد و به صورت پيوسته سبب کنترل زمان‌بندي برخاستن سوپاپ که نقش مهمي در تنفس موتور دارد، مي‌شود. هنگامي که موتور در دور متوسط و با سرعتي محدود در خيابان‌ها يا در ترافيک در حال تردد است، اين سيستم سبب مي‌شود كه سوپاپ‌ها کمتر بلند شوند و زود هم بسته شوند كه اين کار سبب تنفس کمتر و پاشش سوخت محدودتر مي‌شود و کاهش مصرف سوخت خودرو را در پي دارد. اين سيستم بيش از 10 درصد مصرف سوخت را کاهش مي‌دهد و از طرفي بيش از 70 درصد آلودگي را کاهش مي‌دهد. البته در زمان نياز راننده به قدرت، زمان باز شدن سوپاپ‌ها به گونه‌اي کنترل مي‌شود که زمان هوادهي به موتور افزايش يابد که با زياد شدن بازده تنفسي، قدرت موتور افزايش خواهد يافت. گفتني است موتور EF7 كه طبق اعلام، قرار است از سال جاري بر روي سمند سورن نصب شود، بر مبناي گاز طراحي شده، اما توانايي كار با بنزين را نيز دارد. اين موتور در حالت كار با بنزين 20 درصد و در حالت استفاده از گاز، توانايي به مراتب بيشتري از موتور كنوني سمند را دارد و مصرف سوختي در حدود 7.5 ليتر در 100 كيلومتر دارد.
منبع : http://www.asame.ir/article_view.php?id=513