چهارشنبه، مهر ۰۴، ۱۳۸۶

غذاهاي تراريخته: مايه رحمت يا باعث زحمت!


هنگامي كه به يك سيب گاز ميزنيد تا حدي ميدانيد كه چه چيزي داريد ميخوريدو از آن لذت مي بريد. اما خيلي از غذاها را نميدانيد كه حاوي مواد تراريخته ژنتيكي هستند يا خير .
ذرت، سويا ، پنبه و كلزا بيشترين گياهان تراريخته را در دنيا تشكيل مي‌دهند. بر اساس آمار وزرات كشاورزي آمريكا در سال 2006 حدود 61% ذرت و 89% سويا را محصولات تراريخته تشكيل داده اند.
اغلب غذاهاي تراريخته براي تغذيه حيوانات مورد استفاده قرار مي‌گيرد و در نهايت از خانه ها رستورانها و فروشگاهها سر در مي‌آورد.
تخمين زده مي شود كه حدود 70% مواد غذايي فرآيند شده حاوي مقاديري از مواد تراريخته ژنتيكي هستند. اين مواد شامل شربت ذرت ، پروتيين سويا، روغن كلزا، روغن پنبه، لسيتين ها و مواد افزودني مشتق شده از سويا است.
مواد تراريخته براي اولين بار در سال 1996 به بازار عرضه شد. اولين ژني كه به گياهان منتقل گرديد ژن BT بود كه يك سم معمولي براي از بين بردن حشرات است.اين ژنها را براي افزايش مقاومت گياهان به حملات حشرات انتقال مي‌دهند. بقيه اصلاحات ژنتيكي شامل افزايش مقاومت گياهان به ويروس هاي خاص و علف كشها است.
آقاي روني كومينس مدير انجمن مصرف كنندگان محصولات ارگانيك مي گويد اخيرا نيز ژنهاي انسان را به برنج انتقال داده‌اند براي توليد داروهاي انساني .او ميگويد دانشمندان ژن گل اطلسي(petunia) را به سويا انتقال داده اند تا به علف كشها مقاوم گردد.
اما اين اتفاق در طبيعت خود به خود صورت نمي گيرد و تهديدي را براي سلامت انسانها ايجاد خواهد كرد.
قانون گذاران عمده ابالات متحده آمريكا شامل اداره دارو و غذا، وزارت كشاورزي و سازمان حفاظت محيط زيست آمريكا مي‌گويند كه گياهان تراريخته براي سلامت انسان ضرري ندارد
اما منتقدان گياهان تراريخته معتقدند كه مدارك كافي براي اثبات اين ادعا وجود ندارد و در دراز مدت نتايج اين محصولات مشخص خواهد شد..
اقاي كومينس نويسنده كتاب غذاهاي مهندسي ژنتيك:راهنماي خوددفاعي براي مصرف كنندگان مي‌گويد بيشترين نگراني ها از غذاهاي تراريخته افزايش آلرژي، آسيب سيستم ايمني و آسيب دستگاه گوارش است.
فرايند پيوند ژنها، وارد كردن خطرناك ژنهاي خارجي به غذاهاي معمولي است بدون اينكه بدانيم چه عواقبي در انتظار ما است. اين فرايند گاهي موفق و گاهي مغلوب است.او ميگويد بازآرايي پويايي ژنتيكي داخل سلول باعث ساخت پروتيين هايي ميشود كه آلرژي زاست. بله ما از عاقبت اين كارها خبر نداريم.
ايجاد واكنشهاي الرژيكي در هنگام استفاده از محصولات تراريخته سابقه دارد. در سال 2000 مركز كنترل بيماريهاي واگير و پيشگيري در امريكا گزارشي را ارايه كرد كه ذرت تراريخته استار لينك باعث ايجاد واكنشهاي آلرژيك شديدي شده است. كه علت آنرا پروتيين يافت شده در آن ذرت عنوان كرده اند.
بهر حال بنظر ميرسد بهترين راه براي شناسايي محصولات تراريخته زدن برچسب محصول تراريخته بر روي آنهاست. بهترين راه هم براي عدم خوردن محصولات تراريخته خريدن محصولات ارگانيك است زيرا محصولات ارگانيك هم داري برچسب گواهي شده هستند و هم استفاده از محصولات تراريخته در كشاوزي ارگانيك ممنوع است.
مصرف غذاهاي كامل و طبيعي و عدم مصرف غذاهاي فرآيند شده گزينه ديگري مي‌تواند باشد. اگر شما از غذاهاي كامل و حبوبات استفاده كنيد سلامتر خواهيد ماند

منبع: http://www.healthday.com/
23 march 2007
Author: Karen Pallarito

هیچ نظری موجود نیست: